Ingeborg en enkele geslaagde kinderen.
Ingeborg en enkele geslaagde kinderen.

Fulltime focus op Praktijk Emergo

Zakelijk

Soms zorgt een gebeurtenis in je leven voor een rigoureuze ommezwaai. Zo ook bij Ingeborg Minderhoud. Toen haar man een hartinfarct kreeg, is ze met haar gezin anders naar het leven gaan kijken. 'Wat vind ik leuk?' en 'Waar haal ik plezier uit?' Die twee vragen kwamen centraal te staan. Ingeborg kwam tot de conclusie om nog meer tijd te steken in haar verliesbegeleiding- en coachingpraktijk Emergo. Het wordt een fulltime focus.

Ze had een andere uitdaging nodig. Na twintig jaar stopt ze met haar baan in het basisonderwijs. "Mijn passie is om er voor te zorgen dat kinderen weer lekker in hun vel zitten. Het onderwijs was ook leuk, maar dat was collectief. Ik wel meer energie steken in het individu", onderbouwt Ingeborg haar keuze. Met haar praktijk helpt ze kinderen die iemand verloren hebben, maar geeft ze ook trainingen om kinderen zelfverzekerder en assertiever te laten worden, in hun kracht te laten staan. Toch gebruikt ze haar ervaring in het onderwijs ook om uitdagende klassen aan te pakken.

Emergo richt zich ook op volwassenen. Dat ligt vaak in het verlengde. Ook volwassenen hebben te maken met verlies en weten vaak niet hoe ze er mee om moeten gaan. Ingeborg helpt ze om het juiste pad te kiezen. Volwassenen die willen bouwen aan de fundamenten zelfreflectie, zelfbeheersing en zelfvertrouwen kunnen deelnemen aan de Rots en Water training. Door middel van lichamelijke training leer je jezelf beter kennen, waardoor je beter om kunt gaan met situaties en andere mensen. Het is een training die zijn vruchten afwerpt, want Ingeborg begroet mensen uit de hele regio. Mede daarom heeft ze ervoor gekozen om ook in Schijndel trainingen te gaan geven. Ingeborg merkt dat ook steeds meer jongeren niet goed in hun vel zitten. Het is daarom haar doel om hen eveneens te helpen om de weg naar een beter leven te vinden. Wilt u meer informatie? Ga dan naar www.praktijk-emergo.nl.