Fysiotherapie Joost de Vaan heeft veel specialiteiten in huis,
Fysiotherapie Joost de Vaan heeft veel specialiteiten in huis,

Kinderfysiotherapie in Sint-Oedenrode bij Fysiotherapiepraktijk Joost de Vaan

Zakelijk

Omrollen, kruipen, lopen, springen, schrijven. Meestal leren kinderen dit spelenderwijs. Soms verloopt de motorische ontwikkeling echter niet zo vanzelfsprekend. Als een kind niet 'gewoon' mee kan doen met leeftijdsgenootjes, is de kinderfysiotherapeut de aangewezen persoon om een mogelijke motorische achterstand op te sporen en te verhelpen. Mark van de Ven (26), is recent afgestudeerd aan de Master-opleiding Kinderfysiotherapie en gespecialiseerd in het behandelen van kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar.

Breed scala aan hulpvragen
Basisschoolkinderen met problemen in het (voorbereidend) schrijven, kinderen met rugklachten of een sportblessure. Maar ook baby's met een voorkeurshouding en peuters/kleuters die veel vallen of moeite hebben met hinkelen. Bij al deze hulpvragen is een rol weggelegd voor de kinderfysiotherapeut aangezien de kinderfysiotherapeut bij zowel motorische als sociaal-emotionele problematiek uitkomst kan bieden.

Indicaties bij baby's/peuters (leeftijd 0-2 jaar oud)

Voorkeurshouding
Schedelmetingen bij afplatting (PCM)
Billenschuiven
Huilbaby's
Tenenlopers
Motorische ontwikkelingsachterstand
Prematuriteit (te vroeg geboren kind)
Zenuwinklemming arm bij geboorte
Spasticiteit
Spina Bifida (open ruggetje)

Indicaties bij kleuters/schoolgaande kinderen (2-18 jaar oud)

DCD (Fijne-/ grof motorische achterstand)
Schrijfproblematiek
Orthopedische klachten (sport)
Spierziekten / jeugdreuma
Kanker
Astma
Hoofdpijnklachten
Scoliose

Onderzoek
Na een vraaggesprek waarin onder andere de hulpvraag en de motorische ontwikkeling tot dusver besproken wordt, wordt indien nodig een lichamelijk onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek kan bijvoorbeeld een knie- of enkelonderzoek zijn maar ook een onderzoek naar de fijne en/of grove motoriek van het kind.

Behandeling
Baby's worden aan huis behandeld, zodat het kind in een voor hem/haar veilige omgeving onderzocht en behandeld kan worden. Bovendien kan de kinderfysiotherapeut direct zien hoe de positie is van de box, de speeltjes en andere zaken die betrekking hebben op het functioneren van het kind (o.a. bij een voorkeurshouding). Andere kinderen worden in de praktijk behandeld waarbij alle faciliteiten aanwezig zijn voor het behalen van de behandeldoelen die samen met het kind en de ouders opgesteld worden.

Samenwerking
Mark van de Ven onderhoudt als kinderfysiotherapeut nauwe contacten met het consultatiebureau, de kinderarts, huisartsen en alle gemeentelijke basisscholen, zodat de behandeling van het kind zo optimaal mogelijk afgesteld wordt op de wensen van het kind en ouders. Tevens participeert Mark van de Ven in het Kinderfysiotherapie Netwerk Fysiovisie. Hierin wordt onder andere nauw samengewerkt met de kinderorthopeden van het Catharina Ziekenhuis en het Maxima Medisch Centrum.

Vergoeding
Vanuit de overheid is vastgesteld dat een kind tot 18 jaar recht heeft op 18 behandelingen kinderfysiotherapie per klacht, ongeacht of de ouders basis- of aanvullend verzekerd zijn. Deze behandelingen vallen buiten het eigen risico van zowel kind als ouder.

Contact
Kijk voor meer informatie of het maken van een afspraak op www.fysiotherapiejoostdevaan.nl/kinderfysiotherapie , bel naar 0413-471227 of mail naar mark@fysiotherapiejoostdevaan.nl .