Archief
Archief

Team 1 al onverwacht kampioen hoofdklasse NJBB

Sport

Sint-Oedenrode - Door de 6-3 winst in de uitwedstrijd tegen La Donnée 2 uit Tilburg en verlies van naaste concurrent Tilburg 1werd team 1 deze week al onverwacht kampioen in de hoofdklasse NJBB regio Tilburg.

Met 4 punten voorsprong is team 1 met nog 1 te spelen wedstrijd niet meer in te halen. Een fraai succes! Het jeugdige triplet Marco v Wanrooij/Joris v Liempd/Igor vd Loo had een belangrijk aandeel in de overwinning door 3 partijen te winnen. Ook team 2 blaast een aardig partijtje mee in de hoofdklasse. Door een 6-3 thuisoverwinning op Tilburg 2 staat men nu stevig op de 3e plaats in het klassement. Hier roerde het triplet Piet Habraken/Jan Bekkers/Ad vd Velden aardig de trom met 3 winstpartijen. Team 3 verzaakte in de 1e klasse met een 4-5 verlies in de uitwedstrijd tegen Cochonetclub 1 in Loon op Zand. Hiermee moest men afstand nemen van de bovenste positie in het klassement en deze afstaan aan Tilburg 3. Een kampioenschap heeft men nu niet zelf meer in de hand.

Clubkampioenschap mix tripletten
Donderdagavond was de 1e speeldag om het clubkampioenschap mix tripletten. Het mix slaat op het feit dat men middels loting in een triplet wordt ingedeeld. De avond moest rond half tien wegens hagel en zwaar onweer worden stilgelegd. Nadat deze was over getrokken bleken de banen niet meer bespeelbaar te zijn; deze stonden blank. De voorlopige tussenstand:
1. Rob van Berkel/Annemie Selten/Leon vd Rijdt 1 - 12
2. Karel Verschuijten/Henny Gevers/Jan van Erp 1 - 11
3. Wim vd Rijdt/Lineke den Boer/André vd Nieuwenhof 1 - 2
4. Ad Ketelaars/Maria van Berkel/Toon van Berkel 1 - 1

Vrijdagavondcompetitie
Op deze zwoele vrijdagavond wist Jan van Erp het hoofd koel te houden. Hij won deze avond met 3 +18 met op de voet gevolgd Toon Vervoort 3 +14. Met 2 winstpartijen volgden Frans vd Velden (2 +18), Bert Goorts (2 +14) en Joan van Hastenberg (2 +13). Frans vd Velden is nu leider in het klassement (+8), 2e Wim vd Rijdt (+7) en 3e Bert Goorts (+6).