Veel jeugdleden waren bij de clinic aanwezig
Veel jeugdleden waren bij de clinic aanwezig

Sjef van den Berg geeft clinic aan jeugdleden

Sport

Sint-Oedenrode - Dinsdag is bij de Rozelaer een wedstrijd geschoten voor de competitie 2015. Dagwinnaars waren Jan van Bergen en Mart Verhoeven met 220 punten. De overige uitslagen: Jan van Erp 214, Jan Gordijn 204, Leo van Breugel 198, Ron Spijker 185 en Albert Ofwegen 148.

Op woensdagavond was er in plaats van de reguliere jeugdtraining een clinic van Sjef van den Berg. Hij gaf een presentatie met de titel "in je bovenkamer". Voor deze avond waren ook enkele jeugdige sporters van andere verenigingen uitgenodigd. Sjef vertelde dat boogschieten meer is dan alleen maar technisch trainen. Het mentale gedeelte van de sport is ook zeer belangrijk. Dat begint al thuis voor je vertrekt. Door bijvoorbeeld sportkleren aan te doen bereid je je voor op de training en laat je even alle andere zorgen achter je. We hebben ook een korte ademhalingsoefening gedaan met z'n allen. Deze oefening is bedoeld om ongewenste gedachten uit je hoofd te verdrijven en om je focus op de sport te houden. Als laatste ging Sjef nog even in op het omgaan met tegenvallers. Het is belangrijk om te constateren wat er is gebeurd. Het volgende schot kun je de fout proberen te vermijden. Blijf bezig met de uitvoering van je schot, maak je niet druk om wat het effect kan zijn van je vorige pijl of wat er allemaal fout kan gaan. Blijf bij je taak! Na deze inleiding hebben we nog een dik uur getraind. Tijdens de training brachten we steeds meer spanning naar boven voor de sporters. Van ongedwongen op korte afstand op stramiet schieten tot een afvalrace op blazoenen op 18 meter. De sporters voelden deze spanning, maar moesten proberen om taakgericht bezig te blijven.

Ook op woensdagavond was de laatste wedstrijd van de zomeravondcompetitie in Schijndel. Namens Ontspanning hebben Agnes Vissers en Toon en Piet van den Berg deze meegeschoten. Met een score van 200 eindigde Agnes na 9 wedstrijden op de 4e plaats bij de dames recurve. Toon schoot 239 en eindigde op de 10e plaats bij de heren recurve. Piet schoot 325 en werd 2e bij de heren recurve. Op vrijdagavond is de wedstrijd om de Randjes bekerd geschoten. Bij deze wedstrijd tellen beide scores als de scheidingslijn tussen 2 punten wordt geraakt. Winnaar was Sjef van den Berg met 298 punten. De overige scores: Jan van Bergen 282, René van Erp 278, Antoon Hermes 245, Paul van de Mortel 243, Mark Kuys 222, Beppie van Bergen 207, Michael Moonen 101 en Martijn de Kok 63. Martie Verhoeven heeft deze beker overgenomen van Jos van der Plas die onlangs is overleden. Zijn score was 261. Op zaterdag had Rayon III de jaarlijkse 50-plus wedstrijd georganiseerd bij LMU in Schijndel op de buitenbanen. De organisatie had de wedstrijd i.v.m. met uitzonderlijke warme weer ingekort tot 20 pijlen. Voor Ontspanning schoot Mart Verhoeven mee in de leeftijdklasse 50-54 jaar en behaalde daarin de 3e plaats met een score van 168 punten. Toon Hermes schoot in de klasse 65-69 jaar en behaalde de 10 plaats met 109 punten. Ondanks het weer was het een geslaagde dag.
Op zondag schoot Sjef van den Berg een 1440 ronde in Baarschot. Sjef schiet 90, 70, 50 en 30 meter. Zijn scores waren: 313, 330, 331 en 344, totaal 1318 punten werd hij winnaar bij de heren recurve. Op maandagavond hebben de vrienden van Pieter Breugel hun clubavond, op dinsdagmiddag de Rozelaer en op vrijdagavond de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.