Er is veel kunst en cultuur in Meierijstad
Er is veel kunst en cultuur in Meierijstad

Cultuureducatie in Meierijstad door onder naam Phoenix Cultuur

Cultuur

Sint-Oedenrode - Ook na de zomervakantie kan jong en oud in de gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel gewoon terecht voor hun lessen en activiteiten op het gebied van dans, beeldende kunst, muziek en theater.

De gemeenten Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel willen de roerende en onroerende zaken van de failliet verklaarde Stichting MIK overnemen. Om de continuïteit van cultuureducatie te waarborgen is een nieuwe organisatie opgericht: Stichting Phoenix Cultuureducatie Meierijstad met als voorzitter Martien van den Hoven. Zodra deze nieuwe stichting de beschikking krijgt over de roerende en onroerende zaken, start zij op en verzorgt vanaf september 2015 alle cultuureducatieve activiteiten in deze gemeenten.

Onder de naam Phoenix Cultuur organiseert de stichting cursussen en activiteiten op verschillende leslocaties in Meierijstad. De samenwerking met (muziek)verenigingen en andere culturele partners wordt opgezet. Daarnaast verzorgt Phoenix Cultuur workshops en activiteiten in het onderwijs, de zorg en voor bedrijven. Op dit moment is een klein team van kwartiermakers onder leiding van Bart Vaessen (secretaris/penningmeester bestuur) en Barbara Brouwer (hoofd cultuureducatie) gestart om de nieuwe organisatie in te richten en op te bouwen. De lessen, workshops en activiteiten, in groepen en individueel, worden na de zomer voortgezet. De organisatie van Phoenix Cultuur is flexibel, met een kleine overhead en een grote en actieve betrokkenheid van de docenten muziek, beeldend, dans en theater.

In de zomer treft Phoenix Cultuur de nodige voorbereidingen zodat in het nieuwe seizoen gestart kan worden met de lessen en activiteiten. Zodra het kan worden alle betrokkenen zo spoedig mogelijk geïnformeerd over de opstart van het nieuwe seizoen, de cursussen, activiteiten en samenwerkingsmogelijkheden. Deze ontwikkelingen zijn te volgen via de website www.phoenixcultuur.nl, die begin juli in de lucht in gaat. Tot die tijd kan men voor vragen en informatie terecht bij info@phoenixcultuur.nl of 0413-782010.