Het terras van de Vriendschap
Het terras van de Vriendschap

Eigenaars De Vriendschap zoeken opvolgers

Zakelijk

Boskant - Na veel speculaties in het afgelopen half jaar, maken de jongens van De Vriendschap vandaag alsnog het nieuws bekend opvolgers te zoeken om grand Café, Restaurant & Partycentrum De Vriendschap op een soortgelijke  en succesvolle manier voort te zetten. Op de manier  zoals Paul en Dennis dit de afgelopen jaren met veel passie, liefde en plezier hebben gedaan. We hebben een gesprek gehad met de heren van De Vriendschap.

Wat is er aan de hand?
Paul: ' We zijn hier 4 jaar geleden gestart met het idee om hier onze toekomst op te bouwen. Een jaar geleden hebben we een poging gedaan om het pand wat we de afgelopen jaren hebben gehuurd, te kopen, iets wat al onze insteek was toen we hier 4 jaar geleden begonnen.  Helaas zijn we er vorig jaar niet uitgekomen met de toenmalige eigenaar van het pand waarin De Vriendschap gevestigd zit.  We zijn toen verder gaan kijken naar andere kooppanden en zoals de meeste gasten van De Vriendschap wel weten, hebben we die gevonden. In januari dit jaar hebben we onze tweede vestiging geopend in Beringe, gemeente Peel en Maas. '

Dennis: ' We zijn inmiddels een half jaar verder. De Vriendschap in Boskant die in de afgelopen 4 jaar uitgegroeid is tot een groot succes, waarbij elk weekend alle zalen gevuld zijn met feesten en partijen, anderzijds Hoove de Vriendschap in Beringe, die nog helemaal opgebouwd moet worden! Het is van tevoren moeilijk in te schatten hoe dit gaat lopen. De werkelijkheid is, dat Paul en ik elkaar nog amper zien. Hij houdt zich voornamelijk bezig in Boskant en is daar tevens de chef kok. Ik focus me op Beringe waar ik bijna de hele week ben. Dit heeft uiteraard ook zijn impact op ons privé leven. We mogen sinds het afgelopen half jaar al van geluk spreken als we 1 avond in de week samen door kunnen brengen! Dat is voor een tijd niet erg, maar op deze manier hou je dat geen jaren vol! We hebben er ook voor gekozen om samen een bedrijf te runnen, niet ieder voor zich.

Paul vervolgt: ' In april hadden we voor onszelf de keuze gemaakt om op zoek te gaan naar opvolgers voor ons horecabedrijf. Toen we eind april van onze toenmalige verhuurders te horen kregen dat ze het pand hadden verkocht aan Leo Vos en Edward van den Elsen, twee echte Boskantenaren, begonnen de twijfels bij ons weer toe te slaan! Zouden we dan alsnog gaan proberen om twee zaken te blijven draaien? Leo en Edward hebben in gesprekken met ons maar al te duidelijk aangegeven dat ze ons het liefst willen behouden als huurders en uitbaters van De Vriendschap. Helaas is ons de afgelopen twee maanden steeds meer duidelijk geworden dat het voor ons een onmogelijke taak is, om beide horecabedrijven tegelijk tot een succes te maken op de manier die wij voor ogen hebben. De kracht van De Vriendschap is in onze ogen, dat we er beiden zijn voor onze gasten! Dat is nu niet meer aan de orde. Ik sta fulltime in de keuken, waardoor de gasten mij als eigenaar nooit zien. En Dennis is meestal in Beringe, waar hij zonder mij die zaak aan het opbouwen is.

Vandaar dat we nu definitief de beslissing hebben genomen om het stokje over te gaan geven aan iemand anders. We gaan op zoek naar een geschikte kandidaat, die het in zich heeft of hebben, om het succes van De Vriendschap voort te zetten, al dan niet verbeteren! Leo en Edward hebben al aangegeven te willen investeren in het pand. Er zal bijvoorbeeld een complete airco installatie aangelegd worden. Ook de stroomproblemen waar we al jaren mee kampen worden nu eindelijk opgelost. Dit is natuurlijk alleen maar ten gunste van de gasten en de nieuwe uitbaters!

Hoe gaat het nu verder met De Vriendschap?
' De Vriendschap gaat gewoon door zoals het nu is!', zegt Dennis.  ' Gasten kunnen ook in de toekomst bij De Vriendschap terecht voor al hun feesten en partijen, voor een lekker etentje of gewoon voor die 'goeie bak koffie'. Alleen kan het zijn dat deze door andere uitbaters verzorgd wordt!  We hechten erg veel waarde aan de gang van zaken zoals die nu is. De gasten moeten zich hier lekker thuis voelen, met vriendelijke bediening, lekker eten, en mogen tijdens feesten niets tekort komen. Dit is iets waar we ook heel duidelijk in zullen zijn naar de nieuwe uitbaters. Zo zou het ook mogelijk kunnen zijn dat de dansschool Cultura behouden blijft op de huidige locatie. Hier willen we het zeker over hebben met de nieuwe uitbaters.'

Wanneer zal het stokje over gegeven worden dan?
'Dat weten we nog niet', zegt Paul. 'We gaan nu samen met Leo en Edward op zoek naar geschikte opvolgers voor De Vriendschap. Zoals Dennis al aangaf, we moeten wel het vertrouwen hebben dat zij het op een goede manier voortzetten. We hebben hier met zoveel passie gedraaid de afgelopen 4 jaar. We zijn door de gemeenschap met open armen ontvangen! De Vriendschap is wat dat betreft niet meer weg te denken uit de gemeente Sint-Oedenrode! Dat heeft er mede voor gezorgd dat het één van de moeilijkste keuzes was die we in ons leven hebben moeten maken!

Willen jullie nog iets kwijt aan de gasten?
Dennis zegt: ' Gasten die een zaal hebben gereserveerd voor een feest hoeven zich nergens zorgen over te maken. Wij zijn hier sowieso voorlopig nog niet weg! Alle feesten zullen gewoon op en top verzorgd worden zoals de gasten het gewend zijn van De Vriendschap'! Ook de verenigingen zullen gewoon wekelijks terecht kunnen, ook in de toekomst! Paul vult aan: ' Tsja, om kort te zijn: De Vriendschap gaat gewoon door! Zodra er meer nieuws is zullen we jullie op de hoogte brengen!'