Jarno van Esch (l)
Jarno van Esch (l)

Rooise renners door weer en wind

Sport

Sint-Oedenrode - Jarno van Esch en Sep Schuurman mochten op zaterdag 20 juni mee doen aan het NK voor nieuwelingen in Emmen. Sep had helaas in de 2e ronde al materiaalpech en kon de aansluiting door het hoge tempo vergeten. Jarno kwam in het peloton als 56e over de eindstreep een mooie prestatie voor een eerste deelname.

Zondag werd in Brunssum het klimcriterium gereden waar Jarno en Youri van Esch aan de start stonden evenals weer vele toppers uit Nederland. Door een valpartij, het was flink gaan regenen, viel de 1e groep waar Jarno zich in bevond in tweeën. Jarno wist een 16e plaats te behalen. Door de regen was Youri helaas in de afdaling hard ten val gekomen en moest de strijd staken. Op dinsdag 23 juni werd de Ronde van Hapert verreden. Bij de elite/ beloften wedstrijd werd Roy van Heeswijk in een super snelle wedstrijd keurig 10e terwijl Frank Lathouwers als 28e over de meet kwam.

Op zondag 28 juni stonden 4 Rooise renners aan de start in Bladel. In de nieuwelingenwedstrijd waren er 2 koplopers maar in het achtervolgende peloton wist Jarno van Esch naar een keurige 6e plaats te sprinten. Kort erna wist Sep Schuurmans een verdienstelijke 18e plaats te bemachtigen. Youri had nog veel last van de valpartij van vorige week maar wist de wedstrijd toch keurig uit te rijden. In de wedstrijd voor Elite beloften kwam Frank Lathouwers na een aflopende tube ten val. Met flink wat schaafwonden moest hij de wedstrijd verlaten.