Jeugdleden van Dioscuri
Jeugdleden van Dioscuri

Clubkampioenschappen en Kleuterdiplomagymmen Dioscuri'94

Sport

Sint-Oedenrode - Op vrijdag 26 juni vonden de Clubkampioenschappen voor de recreatieturnsters, de turnsters die één uurtje per week turnen, plaats.

In de categorie groep 3, waarin maar liefst 27 deelneemsters zich voor de Clubkampioenschappen ingeschreven hadden, ontvouwde zich een spannende strijd. Hier was het Lara der Kinderen die de gouden medaille voor zich op wist te eisen. Ilse de Jong pakte, onder meer met de hoogste balkscore van de wedstrijd, de zilveren medaille, met een nipte 0,2 punten voorsprong op nummer 3 Joyce van Kaathoven. Maar wat waren de verschillen klein met Isabelle van Gastel, Jill van de Wetering, Charlotte Rombouts, Nieke Rongen en Cathelijne Waaijer, die allemaal binnen o,8 punten van elkaar net achter de podiumplekken eindigden!

In groep 4 stak Lindsey Hagelaars er met kop en schouders bovenuit. Nouk Strijbos, die met 10,7 op sprong de hoogste sprongscore neerzette, werd tweede. Voor de bronzen plak was het dringen. Lisa van den Hurk wist Mirthe Kuypers, Kiki Merkx, Berit van Acht en Valerie van Hamond (allen binnen 0.9 punten van elkaar!) net voor te blijven en won de bronzen medaille.

In de categorie groep 5 ontspon zich een mooi duel tussen Anne Kluijtmans en Puk Glorius. Waar Puk de hoogste dagscore op sprong neerzette, deed Anne hetzelfde op brug en balk, waarmee ze de strijd in haar voordeel beslechtte: goud voor Anne en zilver voor Puk. Achter deze twee zette Zahra Bosch vier stabiele onderdelen neer, waarmee ze Maud van Vugt, Liza van der Heijden, Sophie van de Laar en Britt van Roosmalen achter zich liet: brons voor Zahra!

Senna Kamps pakte in de categorie groep 6+ de titel met een mooie totaalscore van 37,7 punten. Hiermee bleef ze Jindy van den Oever en Bente Derks, die ex aequo op de tweede plaats eindigden, 0,3 punten voor. Ook hier weer bijzonder kleine verschillen: Pien van den Brand, Esmee van der Heiden en Lotte van den Heuvel vielen allen met een eindscore van 37,0 punten (!) net buiten het erepodium. En wat te denken van Larissa Timp, met 10,5 de beste op sprong en Isis Peters, met 10,0 de allerbeste op vloer? Prima prestaties over de hele linie. De Clubkampioenen van dit jaar zijn Lindsy Hagelaars in de categorie groep 3/4 en Anne Kluijtmans in de categorie groep 5 en ouder. Beiden mochten een prachtige beker in ontvangst nemen.

Zaterdag 27 juni gingen maar liefst 24 kleuters op voor hun diploma tijdens het jaarlijkse Kleuterdiplomagymmen. Klimmen, klauteren, trampoline springen, duikelen, zwieren aan de touwen, balanceren op de balk, ze konden het allemaal! Onder groot applaus van alle trotse papa's en mama's kregen de kinderen hun diploma mee en een mooie medaille omgehangen. Proficiat!

Recreanten