Yvar Biezemans en Ruben Plaat
Yvar Biezemans en Ruben Plaat

Rabobank Summercup in nieuw format

Sport

Al jarenlang organiseert TV De Kienehoef een prestigieus jeugdtoernooi voor spelers van 6 t/m 17 jaar. Dit jaar is besloten om het enkel- en dubbelspel op te splitsen. Bovendien wordt het toernooi volledig in weekenden gespeeld.

Afgelopen weekend was het de beurt aan de dubbelaars. Aangezien er in dezelfde week ook andere toernooien georganiseerd worden is de concurrentie voelbaar. Bovendien heeft het dubbelspel nog steeds niet dusdanig aan populariteit gewonnen dat de toernooien erdoor volstromen. Dit jaar was dat ook duidelijk terug te zien in het aantal inschrijvingen. Gelukkig was er in de rubriek jongensdubbel t/m 12 jaar wél voldoende animo. Namens TV De Kienehoef werd de eer hoog gehouden door Ruben Plaat, die is gestart met zijn opwaartse route op de jeugdranglijst van Nederland. Samen met zijn partner Yvar Biezemans was hij als eerste geplaatst; zij werden dus gezien als de gedoodverfde winnaars.

Dat dit er inderdaad aan zat te komen werd in de poulefase al snel duidelijk. De heren verloren in hun eerste twee wedstrijden slechts twee games en lieten dus geen spaan van hun tegenstanders heel. In de halve finale traden ze aan tegen Stan Geertzen en Daan van Horssen, die zich ternauwernood voor die wedstrijd hadden geplaatst. Van de eigenlijke nummer twee raakte een van beide heren namelijk geblesseerd tijdens de wedstrijd. Hij was genoodzaakt de handdoek te gooien. Door deze opgave eindigde het koppel reglementair op de laatste plaats, waardoor ze zeer ongelukkig de vervolgwedstrijd misliepen. Ruben en Yvar toonden dan ook geen medelijden en walsten met 6-0 6-2 over hun opponenten heen.
In de finale werd de meeste tegenstand verwacht, maar ook daarin stond het duo maar weinig games af: 6-3 6-2. Door deze vier klinkende zeges werd de toernooiwinst binnengehaald. Door de verdiende ranglijstpunten zullen beide heren zeer waarschijnlijk een sprongetje maken. Komend weekend (26 t/m 28 juni) zal de Rabobank Summercup het enkelspel afwerken. Daaraan zullen ongeveer zestig kinderen deelnemen. U bent van harte welkom om de andere jeugdspelers aan te moedigen!