Het was voor de kinderen een geweldige dag.
Het was voor de kinderen een geweldige dag.

Tenniskids sluiten seizoen in stijl af

Sport

Sint-Oedenrode - Sinds eind 2013 speelt de jonge tennisjeugd competitie op elke eerste zondag van de maand. Kort daarna heeft TV De Kienehoef ook een interne competitie ingevoerd, die plaatsvindt op elke derde zondag van de maand.

Traditiegetrouw worden deze competities in juni afgesloten. Op zondag 21 juni namen ruim zestig kinderen deel aan de afsluiting. Met tenniswedstrijden, een waterestafette en het altijd favoriete "eieren gooien" werd de start van de competitiestop ingeluid. Naar laatstgenoemd onderdeel wordt aan het begin van de dag altijd reikhalzend uitgekeken. Gehuld in poncho's proberen de spelers een zo groot mogelijke afstand te overbruggen met het gooien van een rauw ei.

Ondertussen haalden anderen een nat pak bij de estafette of probeerden ze de laatste punten voor de interne ranglijst op de tennisbaan te vergaren. Uiteraard werden de magen ook goed gevuld. Ook dit jaar leverde Bakkerij Bekkers een bijdrage. Aan het eind van de dag werden Job Rijkers en Tristan van Erp gehuldigd als winnaars van de interne competitie in rood en oranje. Sito Klokgieters en Stijn vd Linden werden tweede. In de categorie 'groen' kroonden Sam Schrederhof en Jesse Jacobs zich tot de besten. Tot slot werden de diploma's overhandigd waaruit blijkt dat de kinderen binnen hun eigen niveau bepaalde vaardigheden onder controle hebben. Ook volgend jaar zetten de professionele trainers Joery Jansen en Cees vd Boer weer hun enthousiasme in om alle huidige en nieuwe leden naar een hoger niveau te krijgen.