Henri Wijffelaars.

Veel deelnemers bij spetterende Vaderdaglopen

Verenigingen

Sint-Oedenrode - Ondanks een fikse bui tijdens de eerste paar kilometers, kwamen de meer dan 400 deelnemers (meestal) met een grote glimlach over de finish tijdens de Vaderdaglopen.

De lopers kwamen uit alle delen van het land. Maar ook uit bijvoorbeeld Eritrea en Mexico. Ook deze renners genoten zichtbaar van de Hollandse omstandigheden. Pas een paar maanden is hij in Nederland, maar Mulugeta uit Eritrea wist met speels gemak de 10 kilometer te winnen in ruim 33 minuten. Hij heeft zich aangesloten bij de atletiekclub in Helmond en liep zondag zijn eerste wedstrijd. Nog wat verlegen nam hij op het podium de bloemen in ontvangst. Tony de Groot uit Boxtel moest op de tweede plek ruim een minuut toegeven. Bij de dames ging de overwinning naar Angelique de Vries, lid van Eindhoven Atletiek. Vorig jaar wist zij al de halve marathon te winnen.

Dit jaar won Nicole Loeve uit Helmond de halve marathon. Nicole is Europees kampioen op de 10 kilometer en Nederlands kampioene cross bij de dames 50+. Bij de heren soleerde de regionale topatleet Mark van Kessel uit Deurne naar de overwinning. Tweede plek was voor de emotionele Huub Redegeld uit Wassenaar, die enorm verguld was met zijn persoonlijk record. Huub werd gevolgd door oud-Rooienaar Florus van Meijl, die ook straalde vanwege een nieuw persoonlijk record. Henri Wijffelaars uit Sint-Oedenrode liep zijn 100e halve marathon.

Jeffrey Smetsers uit Schijndel won de 5km bij de heren en Elles van de Vorst uit Eindhoven bij de dames. Bij de jeugdlopen won William Webster uit Veldhoven de 1 kilometer. Bij de meiden was het Veerle van Erp van Fortuna '67 die liet zien ook in haar eigen woonplaats te kunnen winnen. Overige uitslagen zijn te vinden op www.fortuna67.nl.