David in actie met op de achtergrond Martijn.
David in actie met op de achtergrond Martijn.

David Riupassa en Martijn Bax sluiten seizoen in stijl af

Sport

Het seizoen 2014-2015 van de Rooise dam- en schaakvereniging zit er weer op. Zowel David Riupassa bij de dammers als Martijn Bax bij de schakers behaalden hun eerste kampioenschap bij RDS.

Geheel volgens traditie namen de kampioenen afgelopen maandag aan het slot van het seizoen het op tegen de rest van de club in een simultaan. Bij de schakers liet Martijn zien dat hij de terechte kampioen is. In een deelnemersveld van maar liefst vijftien schakers (waaronder een aantal gastspelers) haalde hij een uitzonderlijk hoge score. Hij verloor geen enkele partij. René Dekkers, Ad Verhagen en Harry Willems speelden remise.

Bij het dammen liet David Riupassa zien dat ook hij de terechte kampioen was. Aan veertien borden maakt hij korte metten met een aantal tegenstanders. Uiteindelijk hoefde David eveneens slechts drie remises toe te staan. Jan Peerenboom zorgde voor de verassing van de avond door als eerste een puntje af te snoepen van David. Na een aantal winstpartijen bleven uiteindelijk Johan Rijnen en Piet van Erp over als laatste tegenstander. Na ongeveer drie en een half uur spelen besloten David en laatstgenoemde dammers tot remise. Met een score van circa 90% kunnen zowel David als Martijn terugkijken op een zeer geslaagde simultaan.