Ontspanning traint ook buiten.
Ontspanning traint ook buiten.

Brons in Baku

Sport

Sjef van den Berg staat deze week met het Nederlandse team op de Europese Spelen in Baku.

Hij ging met 678 punten als 3e geplaatst naar de finales. Dit is een Nederlands junioren record. Het team plaatste zich als eerste met een kampioenschap record van 2012 punten. In de kwartfinale moest het team het opnemen tegen Rusland. Een shoot off bracht de beslissing in deze strijd. Met een perfecte score van 30 won het Nederlandse team van de 29 van Rusland. In de halve finale trof het team Ukraine als tegenstander. Hoewel de teams goed aan elkaar gewaagd waren, verloren de Nederlanders deze ronde met 3-5. In de bronzen finale schoten zij tegen het Frans team. Ook hierin ging het weer hard tegen hard. Met opnieuw een afsluiting van 30 punten met 3 pijlen wisten de Nederlanders de bronzen medaille te winnen. De individuele finales zijn maandag geschoten. Sjef staat op het moment van dit persbericht bij de laatste 16 overgebleven schutters. Ook Rick van der Ven uit Oss staat nog bij de laatste 16.

Dinsdag is bij de Rozelaer een wedstrijd geschoten voor de competitie 2015. Dag winnaar was Antoon Vervoort met 220 punten. De overige uitslagen: Jan Gordijn 219, Antoon Hermes 215, Jan van Erp 214, Martie Verhoeven 210, Wim Boonstoppel 195, Leo van Breugel 182, Ron Spijker 167 en Jan Habraken 131. Op woensdagavond heeft de jeugd op de buitenbaan getraind. Er kan tot 50 meter buiten geschoten worden. Voor enkele nieuwe schutters was dit de eerste keer dat ze in de open lucht schoten, maar de resultaten waren uitstekend.

Ook op woensdagavond hebben Agnes Vissers en Toon van den Berg de zomeravondcompetitie in Schijndel geschoten. Bij deze competitie worden 36 pijlen op 50 meter geschoten. Agnes schoot 200 punten en Toon 249. Op vrijdagavond is de face-to-face wedstrijd geschoten. Hierbij schieten ook de jeugdleden mee. De dagwinnaar was Piet van den Berg. De verdere uitslag: William Huyberts, Floris Mesu, Martie Verhoeven, Wil Kivits, René van Erp, Mark Kuys, Frans van de Braak, Jan Gordijn, Antoon Hermes, Dione Mesu, Antoon Vervoort (hout), Jos van den Berg (hout), Paul van de Mortel, Rick van de Mortel en Michael Moonen (hout). Jos en Piet van den Berg hebben in het weekend in Zijtaart een outdoor fita geschoten. Jos schoot een short metric: 36 pijlen op 50 en 30 meter. Zijn score was 232 en 300, totaal 532 punten. Aangezien hij maar 1 dag heeft geschoten kwam hij niet in aanmerking voor de prijzen. Piet schoot een dubbele fita op 70, 60, 50 en 30 meter. Met scores van 1281 en 1289, totaal 2570, werd hij overtuigend winnaar bij de cadetten. Op maandagavond hebben de vrienden van Pieter Breugel hun clubavond, op dinsdagmiddag de Rozelaer en op vrijdagavond de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.