Het team van Argo
Het team van Argo

Argo tweede bij internationale wedstrijd in Duitsland

Sport

De wedstrijdzwemmers van Argo zijn afgelopen weekend in actie geweest in het Duitse Lünen. Hier werd door zwemvereniging SG-Lünen een 2-daagse zwemwedstrijd georganiseerd om de Lippepokal 2015. De wedstrijd werd gezwommen in het 50 meter buitenbad behorende bij natuur- en vrijetijdsgebied Cappenberger-See.

Inclusief officials, trainers, begeleiders en ouders bestond de Argo ploeg uit 49 personen waarvan 26 zwemmers. Op zaterdag en zondag kwamen deze zwemmers in totaal 160 keer individueel en 6 keer met een estafetteploeg aan de start. Na 2 vermoeiende en lange wedstrijddagen die om 09.30 uur begonnen kon op zondag middag de balans worden opgemaakt. Argo bleek wederom goed gepresteerd te hebben en dat er niet werd ondergedaan voor de grote Duitse verenigingen. In totaal waren er 11 finaleplaatsen en 44 podiumplaatsen voor Argo. 12 Gouden, 20 zilveren en 12 bronzen plakken gingen er mee naar Sint-Oedenrode. In het verenigingsklassement wist Argo uiteindelijk een mooie 2e plaats te behalen, achter het zeer sterke team van KSV Neptun uit Berlijn. Het was een bijzonder goed geslaagd weekend voor wat betreft de sportieve prestaties en zeker ook voor de teambuilding.

Afgelopen zaterdag stond er ook een van de eerste openwater wedstrijden van dit seizoen op het programma. Deze wedstrijd werd gezwommen in het Twenterandkanaal in Vriezenveen. Antwan Peijnenburg heeft namens Argo aan deze wedstrijd deelgenomen en had ingeschreven op de 10 km vrije slag. Antwan heeft deze 10 km volbracht in de mooie eindtijd van 2.48.04.22 en was hiermee de 2e Argo zwemmer ooit die deze extreme zwemafstand heeft uitgezwommen. Zijn tijd was tevens goed voor een nieuw Argo clubrecord, een prestatie van formaat.

Komend weekend
Komende zaterdag staan de clubkampioenschappen op de agenda in zwembad De Neul, aanvang 17.00 uur. De zwemmers dienen om 16.15 uur aanwezig te zijn. Daarnaast en zullen Dana en Roel Janssen deelnemen aan de openwater wedstrijd in Scheerwolde.

Myrthe en Naomi laten de bokaal zien