Afbeelding

Rabobank Hart van De Meierij: 'Herstel woningmarkt, ook in onze regio'

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Vrijwel alle Nederlandse regio's haken aan bij het landelijke herstel op de woningmarkt. In elke regio nam in 2014 het aantal woningverkopen toe en in 37 van de 40 regio's steeg de gemiddelde verkoopprijs. Dit schrijven economen van de Rabobank in de deze maand verschenen studie Herstel op de regionale woningmarkt.

Stijging aantal woningtransacties
Het aantal woningtransacties in de gemeenten Boxtel, Schijndel, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode is in het eerste kwartaal van 2015 met gemiddeld 27% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2014.

Wooncoach aan het woord
Wooncoach Simon Hulsman bij Rabobank Hart van De Meierij kent de lokale woningmarkt en spreekt met makelaars, gemeenten, projectontwikkelaars en uiteraard met veel inwoners: 'Wij zien deze positieve ontwikkelingen ook terug in de toename van het aantal hypotheekgesprekken. Om klanten snel van dienst te zijn, kunnen klanten bij Rabobank Hart van De Meierij  binnen 24 uur op orientatiegesprek komen. Ook organiseren wij regelmatig een Hypotheek Inloopspreekuur. De eerstvolgende is op maandag 6 juli van 17.00 uur tot 20.00 uur. Iedereen kan dan zonder afspraak binnenlopen voor een oriënterend en kosteloos gesprek op het kantoor aan de Stationsstraat 32 in Boxtel of het Adviescentrum aan de Jan Tinbergenstraat 1 in Sint-Oedenrode.'

In vrijwel heel Nederland staat de woningmarkt er beter voor. Door de gedaalde woningprijzen, de lage hypotheekrente, de gestegen werkgelegenheid en het herstelde vertrouwen in de woningmarkt groeide het aantal woningtransacties in 2014 fors ten opzichte van 2013. Dat leidde tot een minder ruime woningmarkt, waardoor ook de prijzen hoger lagen dan in 2013.

Noord-Brabant
In de provincie Noord-Brabant groeide het aantal transacties in 2014 met 42% en steeg de gemiddelde verkoopprijs met 3,3%. De toename van het aantal transacties was het sterkst in Noordoost-Noord-Brabant, terwijl de stijging van de gemiddelde verkoopprijs daar juist het kleinst was in 2014. De grootste stijging van de gemiddelde verkoopprijs zien we in Zuidoost-Noord-Brabant.

De Regionale woningmarkt kunt u vinden op: www.rabobank.com/economie/

Rabobank Hart van De Meierij

(0413) 491 491

www.rabobank.nl/hvdm