Het team van Qluchique met Koen tweede van links.
Het team van Qluchique met Koen tweede van links.

Qluchique op één na beste minionderneming van Nederland

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Afgelopen woensdag is minionderneming QluchiQue - waarvan Rooienaar Koen van de Ven onderdeel uitmaakt - op plek twee geëindigd in de landelijke finale van de verkiezing 'beste student-onderneming van het jaar'.

In een volgepakt Beatrix-theater in Utrecht legden de studenten van ROC De Leijgraaf Veghel het nipt af tegen SWITCH7 - een team van De Rooi Pannen Tilburg - dat een functionele decoratielamp op de markt bracht.

De clutch – een hippe handtas mét ingebouwde telefoonoplader – werd net zoals tijdens de voorrondes en halve finale in Amsterdam stevig op de proef gesteld door de vakkundige jury, maar bleef ondanks een flinke portie zenuwen puik overeind. "Onze presentatie ging wederom erg lekker, we voelde dat het goed zat", aldus Koen. "In eerste instantie enorm balen dat we uiteindelijk genoegen moesten nemen met de tweede plaats, maar dat gevoel maakte snel plaats voor trots. We zijn tenslotte met lege handen begonnen aan deze wedstrijd en eindigen met een zilveren medaille om onze nek, WOW!".

Koen vertelt over zijn ervaringen bij het runnen van een minionderneming. "Het is echt heel erg leerzaam om een bedrijf op te zetten. Er komt stiekem meer bij kijken dan ik en mijn collega's vooraf gedacht hadden. Als team hebben we veel uren gemaakt en dat wordt nu bekroond met landelijk succes!"