foto: Ivo Reyniersce
foto: Ivo Reyniersce

VDZ Racing van start in Vechtdal Rally

Sport

Op zaterdag 20 juni vindt de volgende rally op de kalender van VDZ Racing plaats, de Vechtdalrally in Hardenberg. Coureur Roel van der Zanden en navigatrice Ilse van de Sande gaan de wedstrijd met vertrouwen tegemoet nadat het team tijdens de ELE rally op de slotdag een zeer hoog tempo tentoon spreidde.

De Vechtdalrally is de 4e rally (van totaal 6) in de Nissan 350Z Challenge. Na deze rally volgt een lange zomerstop voordat er in september weer verder gestreden wordt. De Vechtdalrally is een rally waarin technische stukken asfalt worden afgewisseld met verraderlijke stukken gravel en zand. Elk jaar is ook de fameuze jump op onverhard onderdeel van de rally. Dit jaar staat er ook een proef met een lengte van maar liefst 27 kilometer op het programma. De wedstrijd bestaat uit 6 klassementsproeven, goed voor bijna 90 kilometers op snelheid. Deze wedstrijd zullen er weer 9 equipes met een Nissan 350Z aan de start staan.

Roel: "Na de ELE rally kijk ik met veel vertrouwen naar de Vechtdal rally. In het verleden is wel gebleken dat dit een zware wedstrijd, maar toch ook een uitdagende rally is waar alles in zit. Ilse en ik hopen het tempo wat we op de laatste proeven van de ELE rally reden hier te continueren en zo weer een mooie klassering neer te kunnen zetten voor we de zomerstop in gaan. De competitie in de Challenge zal zoals altijd weer erg zwaar zijn en we zullen echt op onze hoede moeten zijn voor enkele concurrenten die onder ons in het klassement staan. Zolang de auto het goed volhoudt heb ik vertrouwen in een positief resultaat."