Lex Veldt in actie.
Lex Veldt in actie.

Belangrijke wedstrijd Rooise BMX'ers

Sport

Zondag 14 juni is in Volkel de 3e TC verreden van het jaar 2015. Dit was ook de eerste wedstrijd die meetelt voor de ranglijst voor kwalificatie voor het NK, EK en WK van 2016. Een belangrijke wedstrijd dus.

De definitieve ranglijst van 2015 is nu bekend en daarmee ook de deelnemers voor deze wedstrijden van 2015. Bas Verhagen rijdt bij de Boys 12 jaar. Hij reed in de manches 3-4-3 en werd 5e in de kwartfinale. Zijn zus Ilse is helaas geblesseerd. Zij zit met haar arm in het gips en kan voorlopig jammergenoeg niet fietsen. Lex Veldt, eveneens Boys 12 jaar, werd in de manches 4-5-5.

Alex Veldt is lang geblesseerd geweest, maar zat gelukkig ook weer op de fiets bij de Cruisers 45+. Hij reed 2-4-4 in de manches en met een knappe derde plaats in de halve finale plaatste hij zich voor de finale waarin hij 8e werd. Kyro van Schijndel, Boys 12 jaar, won zijn eerste manche en daarna werd hij 2x 2e. In de kwartfinale ging er van alles mis waardoor hij op een 8e plaats reed, maar met wat knap stuurwerk kreeg hij het toch nog voor elkaar om als 4e over de finish te komen. In de halve finale werd hij 7e. De volgende wedstrijd is het Zuid Nederlands kampioenschap in Veldhoven op 21 juni.