Zaterdag en zondag is er veel spektakel in de ring.
Zaterdag en zondag is er veel spektakel in de ring.

Arabische paarden komen naar Sint-Oedenrode

Sport

Sint-Oedenrode - Al weer voor de twaalfde maal wordt het Arabian Horse Weekend georganiseerd bij manege de Pijnhorst aan de Paardenbloem te Sint-Oedenrode.

Op zaterdag 20 juni worden vijftig Arabische Volbloedpaarden verwacht die allen staan ingeschreven bij het Nederlands Stamboek. De aanvang zal zijn om 10.00 uur en deze dag worden er ook paarden onder het zadel beoordeeld. Op zondag 21 juni 2015 komen er 97 paarden ter beoordeling van een Internationale jury.

De Volbloedpaarden zijn afkomstig uit België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Zwitserland, Italië, Spanje, Zweden, Noorwegen, Qatar, Saudi-Arabië en uiteraard onze Nederlandse toppers. Deze paarden brengen vele internationale gasten naar het mooie hart van de Meijerij In verschillende leeftijdsklassen wordt gestreden om de titels en de Best of Show. De wijze van beoordelen is vooral spectaculair, aangezien de paarden zich op een heel showachtige wijze presenteren, staart in de lucht, grote ogen en ver uitgespreide neusgaten. Uiteraard met een mooie draf.

Het Arabische paardenras is verenigd in een gesloten Stamboek over de hele wereld en gaat terug tot ver voor de geboorte van Christus. Wie herinnert zich niet de mooie schimmel merries uit de film Ben Hur en de vele afbeeldingen van grote mannen zoals Napoleon, Alexander de Grote en Djengis Khan, zij allen reden Arabische Volbloeds. Ook worden er paarden beoordeeld onder het zadel en er is een aparte ring waar amateurs hun Volbloed kunnen laten beoordelen. Tevens is de organisatie erg verheugd met de clinic en de kür op muziek die zal worden verzorgd door Nederlands Dressuur Kampioene Saskia van Es tijdens de pauze om 12.30 uur. Om 14.15 uur zal Saskia uitleg geven hoe een jong getalenteerd paard begeleid dient te worden op weg naar groot succes. Op het showterrein zijn diverse standhouders aanwezig en kunt u gratis komen kijken en genieten . Voor meer informatie kunt u naar de website: www.arabianhorseweekend.nl .