Rhode 3 krijgt bloemen.
Rhode 3 krijgt bloemen.

Rhode 3 promoveert

Sport

Sint-Oedenrode - Rhode 3 heeft het niet verwachte en gedachte toch geflikt: promotie. Maar liefst zo'n 60 (!) spelers hadden coach Petro Rijkers en speler/leider Jesse Essens, daarvoor nodig.

Nacompetitie promotie (of degradatie) kennen we van de standaard elftallen (de 1ste en 2e teams). Sinds een paar jaar ook voor de lagere teams in de A-categorie. De 3e plaats in de competitie gaf recht op deze nacompetitie; en daar deed het Derde van zich spreken. In 14 dagen tijd werden Margriet 4 (4-1 en 2-5 uit), Leunen 2 (1-0 uit en 5-0) en in de finale HVCH 5 (7-2) aan de zegekar gebonden.

De finale van de nacompetitie werd op neutraal terrein, en met een neutraal arbitraal trio, gespeeld. In Volkel kwam HVCH eerst nog op een 1-0 voorsprong, maar binnen één minuut was dat al weer recht getrokken. Rhode liep daarna snel uit naar een 5-1 voorsprong, voordat het Heesche team iets terug kon doen: 5-2. Uiteindelijk werd het een 7-2 zege. Na afloop had het team een "bescheiden" feestje op het buitenterras naast de Rhode kantine. Toevallig kwam daar ook een groot aantal van de vrijwilligers van de diverse commissies voor een jaarafsluiting, en zodoende kon het Derde toch met veel felicitaties en applaus het promotiefeestje vieren. Frits van Kasteren, Technische Commissie Senioren, richtte een woordje tot het team, -onder toeziend oog van TC voorzitter Rutger van der Sandt- en zij hadden voor Petro Rijkers, Jesse Essens, en aanvoerder Sil van Lieshout een bloemetje.

Ook Rhode 2 bereikte de nacompetitie promotie als winnaar van de eerste periode. Als eersteklasser kun je nog slechts één treetje hoger en dat is Reserve Hoofdklasse. In de 1e ronde traden ze aan tegen SV Meerssen, en zowel in de uit- als thuiswedstrijd werd met 1-0 gewonnen. In de 2de ronde, of halve finales, werd tegen een bekende tegenstander uit de competitie gespeeld: OSS'20 2. Daarin werd toen 2x gewonnen, maar de Ossenaren eindigden in de competitie wel één plaatsje (2e) boven Rhode (3e). Het bleken aantrekkelijke wedstrijden in de nacompetitie. Thuis kwam Rhode niet verder dan 1-1 en in de uitwedstrijd (31 mei) werd met 3-0 verloren. Een pikant detail in de wedstrijd op De Neul was dat het trio KNVB (assistent)scheidsrechters een verkeerde spelregel m.b.t. het aantal invallers toepaste 3 i.p.v. 5; en dat was nadelig voor Rhode, omdat het team met een geblesseerde speler verder moest.

Rhode Vrouwen 1: verliezend bekerfinalist
Na het kampioenschap konden de dames nog een prijs winnen, want ze stonden in de finale van de bekercompetitie (16 mei). Na 1 gelijkspel (in de groepsfase) en 5x winst was de finale bereikt. Het werd in Someren een meer spannende, dan goede wedstrijd. De Rooise dames hadden een licht veldoverwicht, maar moesten wel tweemaal van een achterstand terug komen. Rhode leek de winst naar zich toe te kunnen trekken, maar in de slotminuut was het echter Sittard dat aan het langste eind trok en de winnende treffer scoorde: 2-3. Een prachtig seizoen voor Dames Rhode 1.

Sportman en sportvrouw Rhode
Als sportman van het jaar werd Mart Krüsemann uitverkoren en als sportvrouw Maud van Doorn. Beide jeugdigen waren zeer verrast en vereerd. De 20-jarige Mart voetbalt in Rhode 1 en de 17-jarige Maud speelt in het kampioensteam van Rhode VR 1.