Dioscuri
Dioscuri

Dubbele winst voor Dioscuri

Sport

Op zaterdag 6 juni vond een dubbele vriendschappelijke wedstrijd plaats tegen Gympoint Schijndel. Twee Dioscuri-teams namen het tegen Gympoint op: één met pre-instappers en instappers en één met pupillen en jeugdturnsters.

Voor het eerst kwamen pre-instappers Noa der Kinderen en Wiese van den Eertwegh in een team met wedstrijdgroepturnsters in actie namens Dioscuri. Een spannende wedstrijd voor de twee jonge talentjes, want ze moesten al de oefenstof turnen die ze eigenlijk pas volgend jaar hoeven te kennen en ze werden ook beoordeeld alsof ze al in de wedstrijdgroep turnden. Maar de twee lieten zien echt klaar te zijn voor de wedstrijdgroep. Noa had zelfs op sprong de 4e score (13,70 pt). Op vloer liet Wiese een hele knappe oefening op muziek zien (12,80 pt) en omdat ze ook op de andere toestellen uitstekend turnde behaalde ze een knappe 4e plek in het eindklassement. Veerle Dahler was enorm sterk op brug en sprong (beiden 13,40 pt) en werd 3e. Tweede werd Amy Pompen. Haar schitterende balkoefening waarin de koprol lukte werd beloond met 14,20 pt. Maar wat een mooie dag voor Keri Habraken. Ondanks een moeilijke tijd liet ze zien een geweldige turnster te zijn. Op balk scoorde ze maar liefst 14,90 pt en ze behaalde terecht de 1e plaats! De teamwinst ging met een ruim puntenverschil dan ook naar de dametjes van Dioscuri.

Het andere team wist de wedstrijd ook overtuigend te winnen. Dat kwam aan de ene kant doordat het team van Gympoint maar uit drie meisjes bestond en al hun scores dus meetelden voor het teamtotaal, maar zeker ook door het nette turnen van de meiden van Dioscuri. Julia van Hoof opende de wedstrijd met een nette brugoefening, wat haar 13,6 pt opleverde. Ook Amber Minten en Amy Jones turnden een strakke brugoefening, waarvoor zij respectievelijk 14,4 en 14,3 pt scoorden. Juul van Bogget schitterde op de vloer met een mooie oefening met dubbele flikflak. Ze werd beloond met een score van 14,2 pt. Kaya van der Wijst kon trots zijn op haar balkoefening waarvoor zij de 3e scoorde behaalde met 12,9 pt. Voor Evi van den Meerendonk was het haar laaste wedstrjid bij Dioscuri, omdat zij stopt met turnen na dit seizoen. Zij kan na haar strakke sprong waarvoor zij een 13,75 pt behaalde met trots afscheid nemen van haar turncarriere. Bovendien liet ze nog een mooie salto van de brug zien. Na een gezellige wedstrijd won Dioscuri met 167,65 pt tegen 151,00 pt voor Gympoint. De individuele plaatsen 1, 2 en 3 waren ook voor Dioscuri: Amber, Juul en Amy. Een mooi eind van dit seizoen!