Een grote luchtbel
Een grote luchtbel

Creatieve kramen, pop-up ateliers, Pop&Co en kleurrijke podiumkunsten

Cultuur

Het Rooise Amazing Colour Festival krijgt steeds meer vorm. Zin om lekker te struinen tussen gezellige kraampjes vol creativiteit? Kom dan zaterdag 20 juni naar de markt 'Couleur Locale', vanaf 10.00 uur rondom Mariëndael. Zondag 21 juni sluit het Festival Amazing Colours af met een kleurrijke mix van muziek, theater en entertainment.

Zaterdag staan onder andere Rooise Creaties, Be a rebel cards, Las Hermanas, Kiekeboekunst en de Gasthuishoeve op de Feelgoodmarkt. Kinderen kunnen zelf aan de slag in een van de 'pop-up ateliers' of een broodje bakken bij de scouting. Zaterdagmiddag zijn er diverse workshops voor jongeren vanaf 13 jaar, zoals popart portretten schilderen door Rianne Brugmans, ' Pimp je schoen door Inge Bollen, graffiti door Maarten van Uittert, en een Fashion workshop waarbij je met lockmachines en vintage kleding een nieuwe creatie maakt. De talenten van Ingrid Vissers van Tekenen is Toveren verzorgen een expo en de workshop Amazing Colour your colour fun!. Sjors Driessen exposeert zijn creaties met leer en keramiek en de meiden van Viltfashion laten zaterdagmiddag hun winnende modeshow (Kunstbende) zien. Om zeker te zijn van een plekje bij de workshops is aanmelden noodzakelijk. Dit kan bij de kassa van Mariëndael. Vanaf 15.00 uur is er doorlopend muziek, verzorgd door de diverse (jeugdige) bands van Pop&co; Another time, Young secrets, We are what's left, In balance, New Generation, Sound Killers, Yellow pants, The well, Take Over, Juvenile, Young 54. Zie ook www.popenco.nl. Vanaf 22.00 uur zijn alleen jongeren vanaf 16 jaar welkom voor de DJ night met Dj's Jerry Brance &Divano. Meer weten over zaterdag neem dan contact op met Marlou Jansen, marlou.jansen@yahoo.com, 0413 – 471913.

Kleurrijk theater voor jong en oud
Zondag 21 juni gaat het festival om 11.00 uur bij Mariëndael van start. Theatercollectief Koekepeer speelt de voorstellingen: Bah, liefde en Ontmoet Siem. Koekepeer maakt moderne sprookjes met thema's die zowel kinderen als hun ouders aanspreken. Samen met kinderen gaat het gezelschap op zoek naar antwoorden op vragen waar kinderen voordat ze in slaap vallen over nadenken. Het middel is interactief theater, een bonte verzameling herkenbare typetjes en humor in zowel taal als beeld.

Om 11.30 uur begint in Mariëndael een speciaal Mathieu Dirven Concert. Aanstormend talent laat zien wat het in zijn muzikale mars heeft. Na afloop van deze voorstellingen, rond 13.00 uur, opent de Rooise formatie Horse Fashion het straatpodium met haar typische Indiepop-geluid. De toon is gezet.

Het jongerenkoor Sint Maarten en koor Aurora zingen voorbijkomende kleuren tot één palet. Het Jeugdorkest van Harmonie Nijnsel trekt langs. Op het hoofdpodium treedt Theaterkoor STEM voor 't eerst, herboren, naar buiten en brengt een spetterend optreden. Straattheater is er van Rosanne van Esch en Proza Smit komt samen met haar pop, het Roois Theater voert pitches op als een wagenspel. Tot driemaal toe treedt Jarno di Parno op met menshoge zeepbellen, die het publiek in hogere sferen brengen. Bezoekers kunnen eten en drinken, lui op een bankje zitten of in het gras liggen . Goochelaar en ballonnenkunstenaar Jelmer Wennink zorgt voor vermaak en Tamar Kocken brengt met haar acteurs theater in de speeltuin. Omstreeks 17.00 uur sluit het festival af met Jazzmuziek van The Old Swing Boys en The Horse Fashion Band. Het Cultureel Platform organiseert de dagen, met hulp van een stuurgroep, vele vrijwilligers en diverse sponsoren. Zij nodigt iedereen van harte uit om deze dagen te komen genieten van de kleurrijke cultuur.