Interimdirigent Frans Hendriks staat na 17 jaar weer voor het orkest van NJA
Interimdirigent Frans Hendriks staat na 17 jaar weer voor het orkest van NJA

Concert voor de vrijheid met interimdirigent

Cultuur

In juni 2014 was hij nog als oud-dirigent van NJA te gast bij de reünie ter gelegenheid van de 150e verjaardag van de Rooise Fanfare. Toen was het vooral een gezellig weerzien en ophalen van oude herinneringen. Zelf kon Frans Hendrikx toen niet bevroeden dat hij iets meer dan een half jaar later weer voor het orkest zou staan dat hij zeventien jaar geleden had verlaten.

"Ik was best wel verrast toen NJA me in december belde met de vraag of dat ik het orkest als interimdirigint wilde leiden", vertelt Frans Hendrikx na afloop van de voorlaatste repetitie voor het 'Concert voor de Vrijheid'. Dat concert wordt zondag 14 juni aanstaande in de Loop'r in Olland gehouden en is ook het enige dat Frans Hendrikx als interimdirigent met het Rooise orkest zal opvoeren. "Tijdens dat telefoontje gaf NJA aan dat Carlo Balemans te kennen had gegeven bij de Rooise fanfare te stoppen. Het bestuur wilde in een rustig vaarwater een nieuwe dirigent kiezen en vroeg me daarom om weer een tijdje voor het orkest te komen staan". Zo vervolgt Hendrikx.

Even terug van weg geweest
Inderdaad weer voor het orkest te komen staan, want de Limburger stond al eerder als dirigent voor het orkest van NJA. In de periode van 1989 tot 1997 dirigeerde Frans Hendrikx ook al in Sint-Oedenrode en niet zonder succes. In die periode behaalde NJA veel successen en promoveerde het zelfs naar de concertafdeling.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant
 

Het 'Concert voor de Vrijheid' begint zondag 14 juni aanstaande om 14.30 in de Loop'r in Olland. Als u er bij wilt zijn, dan zijn de kaartje in de voorverkoop verkrijgbaar bij Gerits Mannnenmode aan de Markt. De toegangsprijs bedraagt 7,50 euro.