Mieke Bogaerts, de eigenaresse van Opaal.
Mieke Bogaerts, de eigenaresse van Opaal.

Juwelier Opaal krijgt opknapbeurt en breidt uit

Zakelijk

Er wordt druk verbouwd en geklust aan de Heuvel in Sint-Oedenrode. De Sint-Paulusgasthuisjes krijgen een opknapbeurt en Pan en Cook wordt omgetoverd tot 't Zusje. Er staat nog meer op de rol. Eind juni / begin juli gaat juwelier Opaal enkele weken dicht voor een grondige opknapbeurt.

Opaal zit al zeventien jaar in het pand waar het nu gevestigd is. Zo'n vijftien jaar geleden werd het interieur gemoderniseerd. De winkel ziet er nog steeds 'bij de tijd' uit maar eigenaars Mieke Bogaerts en Jack Kuijpers willen de tijd voorblijven dat dit niet meer zal zijn. Daarom hebben ze plannen gemaakt om de winkel van een opknapbeurt te voorzien. Bovendien wordt er een stuk aangebouwd.

Grotere winkel
"Zes jaar geleden is de werkplaats al een stukje groter gemaakt, maar nu gaan we er nog enkele meters extra aanbouwen", vertelt Mieke. "De werkplaats gaat verder naar achter en de winkel wordt groter en overal even breed. Het zicht naar de werkplaats blijft open. Dat vinden we belangrijk, want onze specialiteit is het vervaardigen van nieuwe sieraden, speciale opdrachten en reparaties, die hier zoals je kunt zien, in eigen huis gemaakt worden." Op dit moment heeft Opaal boven opslag. Omdat er meer ruimte wordt gerealiseerd op de begane grond, zal daar voortaan de opslag worden gestald. Boven komt een appartement dat verhuurd gaat worden.

Silver Factory
Zoals veel Rooienaren weten is de Silver Factory aan de Borchgrave een formule van Opaal. Deze zaak zal in de nieuwe winkel aan de Heuvel worden geïntegreerd. "We hebben destijds bewust gekozen om de Silver Factory te beginnen. Om de hippe en moderne merken voor de jongere klanten aan te bieden. Dat segment blijven we straks bedienen, maar dan in onze vernieuwde zaak. Het assortiment van Opaal wordt dus een stuk uitgebreider. Maar dat kan ook, omdat we veel meer meters tot onze beschikking krijgen", zegt Jack. Brechtje, het gezicht van Silver Factory, verhuist met haar producten mee naar haar collega Mieke. Jack runt een filiaal van Opaal in Son en Breugel.

De komende weken is er bij juwelier Opaal een Mega Verbouwingsuitverkoop. Daarna krijgt de winkel een flinke facelift. Nog voor de zomervakantie wordt de gemoderniseerde juwelier geopend en is juwelier Opaal klaar voor de toekomst.