Konijn
Konijn

Vakantie: wat doen we met ons huisdier?

Zakelijk

De vakanties staan weer voor de deur, maar wat doen we met onze hond, kat of konijn? Nemen we die mee of blijft hij/zij thuis?

In het pension?
U kunt uw dier  naar een pension brengen. Natuurlijk wilt u een pension dat aan uw wensen voldoet. Het is daarom belangrijk om vooraf een afspraak te maken en eens rond te kijken. Zo komt u niet voor onverwachte  verrassingen te staan.  Een goed dierenpension zal honden en katten apart van elkaar huisvesten. Informeer ook tijdig bij uw pension naar de eisen die gesteld worden  aan vaccinatie en registratie.

Mee  naar het buitenland?
Het is belangrijk dat u goed voorbereid op vakantie gaat en dit geldt natuurlijk ook voor uw huisdier. De meeste mensen weten wel dat de hond of kat gechipt en gevaccineerd moet zijn tegen rabiës (hondsdolheid) en dat dit minimaal drie weken voor vertrek moet gebeuren. Maar weet u ook dat er steeds meer ziektes en parasieten (bloedparasieten, hartwormen etc.) in het buitenland voorkomen waar u uw dier preventief tegen moet behandelen? Dat die ziektes ook op mensen overgedragen kunnen worden? En dat elk land zo zijn eigen invoereisen heeft met betrekking tot huisdieren? De medewerkers van Dierenartsenpraktijk Schijndel-St.-Oedenrode  adviseren  u hier graag over. Ook kunt u informatie vinden  op onze websites: www.dapschijndel.nl,  www.dapstoedenrode.nl.  en op www.licg.nl.

Thuis?
Gaat u in Nederland op vakantie of  blijft u gewoon lekker thuis ,  let er dan op dat uw huisdier goed beschermd is tegen vlooien, teken en wormen, want ook in Nederland loopt uw dier kans om besmet te raken. Behalve pipetjes die aangebracht worden op de huid  is het ook mogelijk een tablet te geven.

Gratis vakantiecheck!
Om te controleren of uw hond of kat goed op de vakantie is voorbereid, bieden we u in de maanden juni en juli een gratis vakantiecheck aan in onze praktijk in Schijndel. De paraveterinair assistente  controleert  de vaccinaties,  het paspoort en de chip, zodat u niet voor verrassingen komt te staan aan de grens of bij het pension. Naast deze gratis vakantiecheck kunt u een voordelig vakantiepakket  bij ons kopen. In dit pakket vindt u de middelen die uw huisdier nodig heeft voor de  bescherming tegen vlooien, (hart)wormen, teken, bloedparasieten en eventueel zandvliegen. Compleet op maat voor uw vakantiebestemming en uw huisdier. U kunt hiervoor zowel in Schijndel als in Sint Oedenrode  terecht. Het vakantiepakket kunnen we u aanbieden met een korting van 10%  t.o.v. de normale prijs.  De vakantiecheck is bedoeld voor gezonde dieren en dus niet voor reeds bestaande klachten bij uw huisdier. Wij wensen u en uw huisdier een fijne en vooral gezonde vakantie toe!