De dag stond bol van activiteiten.
De dag stond bol van activiteiten.

Super Opkikkerdag voor langdurig zieke Morsel

Ingezonden

Even vergeten dat je ziek bent en genieten van een dag vol ontspanning en plezier. Morsel en de rest van haar gezin uit Sint-Oedenrode stond afgelopen zaterdag een Super Opkikkerdag te wachten.

Ruim 55 gezinnen werden die dag in het zonnetje gezet in een tot Opkikkerland omgetoverd Center Parcs de Eemhof in Zeewolde, waar zij activiteiten mochten beleven die zij leuk vinden. Zo'n Opkikkerdag is een welkome afleiding in het dagelijks bestaan vol met doorlopende ziekenhuisbezoeken, spanningen en onzekerheden.

De pedagogisch en maatschappelijk medewerk(st)ers van het ziekenhuis waar Morsel onder behandeling is, vinden dat zij én de rest van haar gezin wel een 'Opkikker' kunnen gebruiken. Op basis van een leuk en persoonlijk gesprek met het gezin weet Stichting Opkikker precies wat hun interesses en hobby's zijn. Aan de hand hiervan waren er bijzondere verrassingsactiviteiten vastgesteld voor het hele gezin.

Het gezin mocht radio maken, super snel met de speedboot varen, een echte fotoshoot in de haven beleven, in de langste limousine rijden, de zachtste konijnen knuffelen, daarna als echte helden lasergamen, de dames gingen creatief schilderen en de heren mee in de snelle sportauto´s. Tot slot werd er gezamenlijk afgesloten met optredens van diverse artiesten.

Iedere maand organiseert Stichting Opkikker een evenement voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Tijdens deze dag beleeft het hele gezin een dag vol plezier! Nu is het extra feest, want dit jaar bestaat Stichting Opkikker 20 jaar. In augustus vindt de 10de themadag plaats en in september de 100ste Super Opkikkerdag. In de loop der jaren zijn er ruim 15000 gezinnen "Opgekikkerd"! Voor meer informatie over Stichting Opkikker kunt u een kijkje nemen op www.opkikker.nl