Het Roois Gemengd Koor
Het Roois Gemengd Koor

Roois Gemengd Koor jubileert

Cultuur

Zingen bij het jubilerende Roois Gemengd Koor is meer dan alleen het beoefenen van de zangkunst. Het betekent ook sociale contacten, vriendschappen en ontspanning.

De organisatie van de gemeenschappelijke activiteiten is in handen van de activiteitencommissie, momenteel bestaande uit de koorleden Els Fijen, Mieke Huiskens, Wilma van Boxtel, en Trudy Sittrop. Zij bedenken en realiseren de jaarlijkse festiviteiten als laatste kooravond voor de vakantie, het Ceciliafeest in november en helpen bij de programmering van eventuele uitstapjes of koorreizen.
Een van de hoogtepunten is en blijft het feest ter ere van Cecilia, patroonheilige van vele muziekverenigingen, koren en zangers. Een vrolijke thema-avond met een keur aan optredens uit eigen gelederen.
Waren in de beginjaren van het Roois Gemengd Koor de buitenlandse reizen nog een echte gebeurtenis, uitgezwaaid en binnengehaald door de harmonie en met een trouwe schare bewonderaars, heden ten dage behoren deze beelden tot het verleden. Maar reizen doet het koor nog steeds. Als het kan met een volle bus. Met de jool van een schoolreisje, dat wel.
Een combinatie van vrolijke kooruitstap en concertuitvoering. Dit jubileumjaar gaan we begin juni enkele dagen naar Leuven. Gezellig op de markt bij onze gastvrije zuiderburen, met diverse rondleidingen en het verzorgen van de zondagmorgendienst in de Abdij Keizersberg.

Nieuwe leden voelen zich snel thuis bij de vereniging

Het koor is een echte vereniging met lief en leed, maar vooral ook met veel hartelijkheid en vriendschappen. De vaste wekelijkse repetitie-avond is een niet te missen ontmoetingspunt voor de sociale contacten en het groepsgevoel. Ook buiten het koor ontmoeten leden elkaar bij andere verenigingen of nemen in groepsverband deel aan vrijwilligers- of sportactiviteiten. Nieuwe leden worden niet alleen hartelijk ontvangen maar krijgen ook de nodige aandacht zodat zij zich al snel thuis voelen in de vereniging. Meestal duurt het niet lang of zij zingen de stempartijen mee alsof ze nooit anders hebben gedaan. En na afloop van de repetitie een gezellige borrel na voor de liefhebber. Momenten waarop menigmaal het vierstemmige 'Lang zal hij/zij leven' wordt ingezet. Een toast op een gelukkig en lang leven met voor menigeen een leven bij het Roois Gemengd Koor. 'Lid voor het leven', hoe mooi kan het zijn.