Meiden van Dioscuri
Meiden van Dioscuri

Brons voor Jade van Vechel op Open Bredase Turn Kampioenschappen

Sport

Jaarlijks organiseert turnvereniging BredaGym tijdens het Pinksterweekend de Open Bredase Turn Kampioenschappen (OBTK). Namens Dioscuri kwamen Sterre van den Brand, Eline Mathôt en Jade van Vechel in actie.

Het was de eerste keer voor Dioscuri dat zij deelnam aan de OBTK: een groot toernooi waar turnsters van alle niveaus uit alle hoeken van het land voor naar Breda komen. Doordat er op maar liefst 4 banen tegelijkertijd wordt geturnd is er vanalles te zien. Een bijzonder toernooi dus!

Sterre en Eline, Jeugd 2 divisie 3, kwamen op zaterdagmiddag in actie. Voor beiden was het de laatste wedstrijd van het seizoen en ze waren dan ook voornemens er het maximale uit te halen en bereid risico te nemen. En dat deden ze, met succes! Sterre turnde voor het eerst op een groot toernooi op sprong twee maal half in / heel uit. Een moeilijke sprong, met een uitgangswaarde van maar liefst 3,4 pt. Eline, die tijdens de eerste drie toestelrondes stabiel had geturnd, was er op gebrand om haar wedstrijd op vloer af te sluiten met een arabier flikflak salto. Na deze serie een aantal keer ingeturnd te hebben besloot Eline het risico toch maar te nemen. Met volle overtuiging en onder luid applaus van haar fans op de tribune turnde Eline een prachtige vloeroefening mét arabier flikflak salto! Sterre eindigde in het algemeen eindklassement keurig op de 10e plaats en Eline wist knap de 8e plaats te behalen.

Zondagmiddag was het de beurt aan Jade van Vechel. Jade turnt in de categorie Senior divisie 3. Een categorie waarin onderdelen worden geturnd waar ontzettend veel trainingstijd voor nodig is en die voor Jade en Dioscuri niet echt haalbaar zijn. Jade liet zich echter niet uit het veld slaan, genoot van de oefeningen van haar concurrentie en turnde een prachtige wedstrijd. Jade turnt keurig hetgeen de oefenstof van de KNGU vereist. Niet meer, niet minder. En dat in combinatie met strak turnen, op de balk blijven staan en weinig foutjes maken bleek tot Jade's grote verrassing voldoende te zijn voor een podiumplaats. Geheel tegen alle verwachtingen in kreeg Jade de bronzen medaille omgehangen. Een prestatie om trots op te zijn en natuurlijk een geweldige afsluiting van haar wedstrijdseizoen!