Henny Verhoeven
Henny Verhoeven

Oude tijden herleven voor Henny Verhoeven

Algemeen

De rit Parijs – Olland is een bijzondere. Eentje van het extreme soort. De gezonde spanning druipt nu al van de benen van alle deelnemers. Henny Verhoeven uit Veghel weet wat op hem af gaat komen. In 1978 nam hij ook al deel aan de legendarische rit.

29 mei aanstaande wordt een heel bijzondere dag voor een aantal leden van de club. Zij gaan namelijk voor de tweede keer in de geschiedenis van de vereniging de rit Parijs-Olland rijden. Ook de in Veghel wonende Henny Verhoeven, die al zijn hele leven fietst, is erbij. De inmiddels 60-jarige renner was de eerste keer, in 1978, ook deelnemer. De rit wordt nu speciaal voor het jubileum nogmaals gereden. ''Een kleine dertig leden en een team van twee motorrijders, een mecanicien en een masseur zullen meegaan'', vertelt Henny. Rond de klok van 6:00 uur zullen ze met zijn allen naar Parijs vertrekken, om daar in de middag op de fiets weer koers te zetten richting Olland. ''Het is echt gewoon non-stop weer terug naar Olland'', vervolgt Verhoeven zijn verhaal. ''We vertrekken bij de Eiffeltoren en we verwachten rond een uur of drie in de middag weer aan te komen.''

Voor de zware tocht is natuurlijk veel trainingsarbeid vereist. De afgelopen tijd hebben de renners dan ook hun benen onder hun lijf vandaan gefietst om fit te zijn. ''Er zijn er wel een paar afgevallen. Zij merkten tijdens de trainingen dat het gewoonweg te zwaar zou worden. Dat geven ze dan ook eerlijk aan'', zegt Henny. ''De oudste is 65 jaar en dan hebben we er nog vier die rond de zestig zitten. De rest is ergens in de dertig. Dat is een aardig leeftijdsverschil, maar het gaat ook niet om het winnen. Het gaat erom dat we met zijn alle beginnen in Parijs en ook met zijn alle eindigen in Olland. Dat is het doel", benadrukt hij.