Archief
Archief

Golfende opa's van De Schoot voor het goede doel naar regiofinale

Sport

Sint-Oedenrode - De golfende opa's van Golfclub De Schoot die zich hebben gekwalificeerd voor de regiofinale van de Stichting Old Grand-Dad Club Nederland (OGD) zijn: Jos Timmermans, Mais van der Pas, Piet Schriek, Joop van Hastenberg, OGD-clubconsul Koen Hehenkamp en reserve Gert Granneman.

De Stichting Old Grand-Dad Club Nederland verleent financiële steun aan organisaties die zich inspannen voor sport, spel en beweging door gehandicapte kinderen. Ook in de regio Sint-Oedenrode wonen gehandicapte kinderen, die niet of onvoldoende aan sport, spel en beweging toekomen, omdat de (geld)middelen ontbreken. Vanuit de diverse regio's worden door de clubconsuls voorstellen gedaan aan het bestuur om geld beschikbaar te stellen voor o.m. sportmaterialen, speelvoorzieningen voor gehandicapte rolstoelhockeyers, duofietsen, muziekinstrumenten.
Naast dit doel wil de Stichting OGD de onderlinge band tussen grootvaders door middel van het golfspel versterken. In de meeste clubs wordt dit ingevuld door een wedstrijd te organiseren voor leden-grootvaders waarbij een aantal winnaars wordt afgevaardigd naar de regiofinale. Een aantal winnaars van deze regiofinale speelt mee in de landelijke finale. De regiofinale is 29 juni op de golfbaan van "De Dommel" in Sint Michielsgestel. De landelijke finaledag en locatie zijn nog niet bekend.
Sinds de oprichting in 1974 groeit het aantal leden van de Stichting OGD gestaag. Momenteel zijn ruim 5.600 contribuanten uit 110 golfclubs bij de Stichting aangesloten. Met een contributie van tenminste 20 euro en overige opbrengsten is vorig jaar € 110.000,= geschonken aan 37 instellingen en organisaties voor activiteiten, die aan de gestelde doelen beantwoordden. Old Grand-Dad heeft ook een aantal activiteiten in de regio Sint-Oedenrode gesubsidieerd. Golfclub De Schoot heeft 49 leden, die lid en contribuant zijn van de Stichting OGD.