Archief
Archief

Kennismaken met Atelier Bijzondere Ontmoetingen

Cultuur

Iedere zaterdagochtend heerst er in het lichte atelier van Mik Pieter Brueghel op de Noordkade in Veghel een heerlijk relaxte sfeer. Van 9.30 uur tot 11.30 uur is het Atelier Bijzondere Ontmoetingen geopend. Al werkend wordt er wat gepraat en regelmatig klinkt er een vrolijke lach. Tien tot vijftien mensen zitten of staan er gebogen over hun tekening, schilderij, boetseerwerk of beeldhouwwerk.

Elke deelnemer heeft zijn eigen verhaal. De een heeft geheugenproblemen, een ander ziet slecht, een derde is de mantelzorger van een deelnemer en weer een ander doet mee, omdat hij zich hier goed thuis voelt. Vrijwilligers begeleiden de deelnemers als dat gewenst is. In het kader van de week van de Amateurkunst (WAK) en de MIK in Beeldweek houdt ook het Atelier Bijzondere Ontmoetingen open huis. Wie eens een kijkje wil nemen is van harte welkom om op zaterdag 30 mei en zaterdag 6 juni binnen te lopen tijdens de openingsuren.

Ont-moeten
Er ontstaan veel nieuwe contacten, tussen de deelnemers onderling en tussen deelnemers en vrijwilligers. "Behalve werkplaats is dit atelier ook een ontmoetingsplaats," zo heeft Esther de Bie het ervaren. Zij heeft er zelf een warme band opgebouwd met verschillende deelnemers en ziet dat ook bij anderen. Bovendien is het Atelier Bijzondere Ontmoetingen een plaats van ont-moeten, niets moet. Alle deelnemers zijn bezig om te creëren en voortdurend met elkaar op zoek naar een passende manier om uiting te geven aan een idee. Ieder werkt op zijn eigen manier, zonder een vast programma. En steeds is er iemand om een andere te helpen als die even niet weet hoe hij verder moet.