Dioscuri
Dioscuri

Clubkampioenschappen Dioscuri

Sport

Sint-Oedenrode - Zondag 17 mei vonden de Clubkampioenschappen van Dioscuri plaats. In twee wedstrijden werd gestreden om de titel 'Clubkampioen 2015'.

Tijdens de eerste wedstrijd kwamen de Jong Talent meisjes en de turnsters van Wedstrijdgroep B in actie. Allemaal lieten ze zien dit jaar veel vooruitgang te hebben geboekt. Zo liet Noa der Kinderen als enige van de Jong Talentjes al knap een salto vanaf de trampoline zien en lukte bij Lisa van den Hurk de buikdraai op spanbrug voor het eerst. De bronzen medaille in de categorie Jong Talent ging naar Karlijn Limbourg. Zilver was er voor Naomi van der Post. Wiese van den Eertwegh won de gouden medaille. Het podium bij de Wedstrijdgroep B turnsters zag er als volgt uit: Janne Oerlemans eindigde op de 3e plaats, Alysha Broeders op de 2e plaats en Evelien den Ouden werd 1e. Nora Wijnen greep net naast de medailles, maar wist wel de allerhoogste score op sprong te behalen.

In de middagwedstrijd turnden de Wedstrijdgroep A-turnsters. Amber Minten wist overtuigend 1e te worden in de categorie onderbouw. Juul van Bogget pakte het zilver en Anouk van den Brand won de bronzen medaille. Opvallend verder waren de bijzonder goede sprongen van Keri Habraken, die daarmee de op een na hoogste score op sprong behaalde, en de balkoefening (inclusief radslag) van Julia van Hoof, waarvoor Julia een 13,100 pt behaalde (de tweede score, achter Amber). Door de bovenbouwturnsters werd wisselender geturnd. Bij de een ging het goed, bij de ander wat minder. Jade van Vechel wist op sprong met haar half in/half uit sprongen de hoogste score te behalen. Anneke Verwaard behaalde de hoogste score op het onderdeel balk. Haar zus Paula ging er uiteindelijk met een miniem verschil echter met de bronzen medaille vandoor. Het zilver was voor Sterre van den Brand en Ilse van der Heijden won de gouden medaille. In totaal werden er drie bekers verdeeld in de verschillende categorieën. Wiese werd Clubkampioen van de Jong Talent, Evelien van Wedstrijdgroep A/B onderbouw en Ilse van Wedstrijdgroep A bovenbouw. Allemaal van harte gefeliciteerd!