Team 2 TV Kienehoef

Kampioenschap Heren 2 TV Kienehoef

Sint-Oedenrode - De jeugdige mannen van TV De Kienehoef hebben afgelopen zondag voor een zeer knappe prestatie gezorgd door op de voorlaatste speeldag al kampioen te worden in de 5e klasse. Het team – bestaande uit Wouter Pennings, Guus van Uittert, Simon Tersmette, Tim Heijmans en Koen van den Oever, had voorafgaand aan het duel met TV Carolus slechts twee duels verloren en kende daarmee sowieso al een fantastisch seizoen.

Tegen Carolus – de nummer twee van de poule – wilden ze de goede prestaties bevestigen met een kampioenschap. Een gelijkspel was daarvoor voldoende, mits het minimaal één set meer dan de tegenstander zou behalen. De beste singelaars, Koen en Simon, beten het spits af, maar trokken allebei in twee lange driesetters aan het kortste eind. Deze 0-2 stand was niet het begin waarop het team had gehoopt; dit betekende dat drie van de vier overige wedstrijden winnend afgesloten moesten worden. Bovendien moest dat ook nog qua sets op een voordelige manier gebeuren.

Tim en Guus kwamen de arena in voor de derde en vierde single en wisten wederom hun doorzettingsvermogen tentoon te spreiden. Heijmans wist op 5-5 in de eerste set een cruciale break te plaatsen die zijn tegenstander niet meer te boven kwam. Na setwinst (7-5) trok hij de tweede set soeverein binnen: 6-3. Ook Guus wist zijn single met overtuiging te winnen (6-3 6-2). Aangezien beide overwinningen in twee sets werden binnengehaald, wist het team van De Kienehoef direct een goede zet te doen qua sets vóór en tegen (6-4). Het winnen van een dubbel werd daardoor voldoende voor het kampioenschap. Tim en Guus trokken in een zeer hoogstaande dubbel nipt aan het kortste eind. De tegenstanders wonnen de eerste set in 6-3, maar keken in het begin van de tweede set door een goede comeback van Tim en Guus tegen een achterstand aan. Op 3-2 werd deze echter omgebogen naar een 4-3 voorsprong, waarna de heren van Carolus het karwei simpel afmaakten (6-3).

Alle druk lag vervolgens op de schouders van Koen en Simon. Na een nipt verloren eerste set (6-7), wisten zij het tij zeer knap te keren in de tweede set. De derde set moest beslissing brengen en bij winst het kampioenschap van de heren veilig stellen. Al snel liep het koppel uit naar een 4-1 voorsprong en leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Echter – toen de champagneglazen al waren verzameld – kwamen er toch zenuwen om de hoek kijken en werd Simon in een spannende game gebroken: 4-3. Op een voorsprong van 5-4 wisten de mannen het karwei echter vakkundig af te maken en werd het kampioenschap bezegeld.