Lia Bekkers en Petra Thoen (r) presenteren de vlag van KUNSTINROOI voor 'De Kolk', één van de deelnemende locaties op 30 en 31 mei
Lia Bekkers en Petra Thoen (r) presenteren de vlag van KUNSTINROOI voor 'De Kolk', één van de deelnemende locaties op 30 en 31 mei

Neem een kijkje bij de kunstenaar in het atelier

Cultuur

Schilderkunst, glaskunst, beeldhouwen, keramiek of fotografie, het zijn zo maar een paar uitingen van beeldende kunst die bij 'KUNSTINROOI' over anderhalve week te zien zijn. Tijdens het weekend van 30 en 31 mei laten 57 kunstenaars op 22 verschillende plaatsen in Sint-Oedenrode hun werk aan het brede publiek zien. Het is dit jaar voor de derde keer dat deze vorm van exposeren plaatsvindt. Lia Bekkers van het Roois Kultuur Kontakt en Petra Thoen, beiden deelnemer en mede-organisatoren, vertellen over 'KUNSTINROOI'.

"Ik volgde een schilderscursus in Liempde en daar was in 2012 het Liempds kunstpad", vertelt Petra Thoen. "Ik dacht toen, zoiets moeten we in Rooi ook maar eens doen. Tineke Kleij had het jaar daarvoor de atelierroute met acht collega's gehouden. In 2013 hebben Tineke en ik de atelierroute opnieuw gehouden, maar toen onder de titel 'KUNSTINROOI'. Vorig jaar kwam ik met het Roois Kultuur Kontakt in contact voor een expositie van mijn werk. Toen kwam ook 'KUNSTINROOI' weer in beeld".

"Samen met Will van Rooij en Frits Bakker zijn we al sinds november met de voorbereiding van 'KUNSTINROOI' bezig", vervolgt Lia Bekkers. Lia werkt met acht andere mensen samen in het Ar(t)senaal. Deze groep houdt zich vooral bezig met beeldhouwkunst. "Wij mogen tijdens de twee dagen in de tuin van 'De Kolk' aan de Borchmolendijk, tegenover ons atelier aan de Lindendijk exposeren. De tuin van de Kolk leent zich uitstekend voor de expositie van beelden".

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Voor een overzicht van de deelnemende kunstenaars, ga hier naar de website van KUNSTINROOI