Moderne dans.
Moderne dans.

Geen continuering samenwerking gemeenten en Stichting MIK/PB

Cultuur

Sint-Oedenrode - In februari 2015 hebben 7 gemeenten* gezamenlijk besloten de subsidie van Stichting MIK/PB per 1 juli 2015 te beëindigen. Stichting MIK/PB verkeerde in financieel zwaar weer en er was onvoldoende draagvlak bij de gemeenten voor het reorganisatieplan van MIK/PB.

De Rechtbank Oost-Brabant heeft op 1 mei 2015 voorlopige surseance van betaling verleend aan Stichting MIK/PB. Aan de surseance van betaling is een periode van stille bewindvoering voorafgegaan. In deze periode heeft Stichting MIK/PB in overleg met de bewindvoerders gekeken naar de mogelijkheden van een reorganisatie en voortzetting van de culturele activiteiten, al dan niet in afgeslankte vorm.

MIK/PB heeft de betrokken gemeenten verzocht mee te werken aan een reorganisatie. Vandaag hebben de gemeente Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel aan Stichting MIK/PB en de bewindvoerders laten weten hieraan geen medewerking te verlenen. De gemeenten zetten verder in op een goede samenwerking met de bewindvoerders in de afwikkeling van de surseance. Tenslotte: De afgelopen weken is in de media gemeld dat de toekomstige gemeente Meierijstad (Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel) de samenwerking met Stichting MIK/PB zou continueren. Deze berichtgeving is onjuist. De gemeenten werken momenteel aan een plan voor de invulling van cultuureducatie vanaf 1 juli 2015. Het plan wordt eind mei door de colleges van deze gemeenten besproken.  * = Boxtel, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Uden, Veghel en Vught