De hele straat werd uitgenodigd door de Blauwe Kei.
De hele straat werd uitgenodigd door de Blauwe Kei.

Lindendijk in Sint-Oedenrode geniet van Theater Straatprijs

Zakelijk

Theater De Blauwe Kei heeft op 30 maart, ter ere van de 48e verjaardag van het theater, voor de vierde keer de Theater Straatprijs uitgereikt. Dit jaar mochten de bewoners van de Lindendijk in Sint-Oedenrode zich de gelukkige winnaars noemen. Zij mochten op vrijdag 8 mei gratis naar de theatervoorstelling Toe Maar in De Blauwe Kei.

Anders dan in de voorgaande jaren werd er dit keer een straat in Sint-Oedenrode en Schijndel uitgekozen. Met deze keuze uit De Blauwe Kei dat het Veghelse theater het besluit van de gemeentelijke fusie toejuicht dat onlangs werd genomen door de gemeenteraden van Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode. Met Meierijstad in het verschiet hoopt het theater van harte dat de inwoners van de drie gemeenten elkaar in de toekomst nóg vaker in De Blauwe kei zullen treffen, dan nu al het geval is.

De winnaars van de Theater Straatprijs werden voorafgaand aan de voorstelling ontvangen in het Grand Café met een kopje koffie en een gebakje met daarop de winnende straatnaam. Zij werden welkom geheten door Yan van der Heijden, directeur van De Blauwe Kei. Het was een gezellige aangelegenheid, die de buurtbewoners de mogelijkheid bood om met elkaar bij te praten en om nieuwe straatgenoten te ontmoeten. Na de hartelijke ontvangst brachten de bewoners van de Lindendijk een bezoek aan de voorstelling Toe Maar, een knallende, avondvullende show waarin alle hits van Doe Maar voorbij kwamen.

De Theater Straatprijs is een jaarlijkse traditie, onder het motto 'wie jarig is, trakteert'. Volgend jaar maken alle straten in de gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode opnieuw kans op deze prijs.