v.l.n.r: Jos van Heesch, Bram van den Akker en Eric Moeskops.
v.l.n.r: Jos van Heesch, Bram van den Akker en Eric Moeskops.

iT2 vestigt zich in veelbesproken toplocatie

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Juist toen iT2 wereldkundig wilde maken dat het een nieuwe locatie had gevonden aan de snelweg in Sint-Oedenrode, verscheen de 1 april grap van MooiRooi.nl online. Er zou een Polenhotel worden gerealiseerd. iT2 schrok even, maar zag het al snel als een toevallige pr-stunt en greep deze met beide handen aan. Dus geen polenhotel aan de Rooise Zoom, maar een nieuw kantoor van het succesvolle ICT-bedrijf.

iT2 (iT staat voor informatie technologie) is gespecialiseerd in het verzorgen en beheren van uw complete automatisering. Van advies tot en met operationeel beheer. Het belangrijkste doel is de complete automatiseringszorgen uit handen te nemen, zodat bedrijven zich volledig kunnen richten op het eigen, zo belangrijke, product of dienst. iT2 houdt voor haar klanten de ontwikkelingen op het gebied van automatisering bij die van belang zijn, zodat bedrijven zo optimaal mogelijk kunnen werken. Automatiseren is niet alleen het leveren en installeren van apparatuur, maar vooral het goed ermee omgaan en optimaal gebruiken is belangrijk.

Eric Moeskops is de grondlegger van iT2. De Rooienaar begon al in 1992 met zijn onderneming. Het vestigde zich eerst in Boxtel. Tot 2,5 jaar geleden, toen werd verhuisd naar een pand aan de randweg van Schijndel. Vanaf 2004 werd Bram van den Akker mede-eigenaar van het bedrijf, wat door de jaren heen alsmaar groeide. Eric en Bram werken het liefst in de luwte. "Ik hoef niet zo nodig met mijn gezicht in de krant, maar ik besef dat we met dit prachtige pand meer 'in the picture' komen", geeft Eric aan. "Het is goed om zo nu en dan van je te laten horen. De locatie hier leent zich er perfect voor. Iedere dag komen hier duizenden mensen langs. Velen van hen zullen ons logo zien. Dat is gratis reclame!"

Inmiddels heeft iT2 elf vaste krachten. De tweede verdieping van de kantoortoren is dan ook goed gevuld. Hoewel veel mensen in Sint-Oedenrode iT2 kennen, is de onderneming vooral bekend buiten Rooi, met name in het gebied zuidoost-Brabant. Eric: "Onze corebusiness is MKB en semioverheid instellingen. Van één tot driehonderd werkplekken, alles kan op maat. Onze ERP maatwerk software wordt op onze eigen software afdeling ontwikkeld op basis van analyse en optimalisatie van de huidige bedrijfsprocessen van de klant. Ook zijn koppelingen mogelijk met bestaande ERP systemen. We verzorgen de complete automatisering en nemen alles op dat gebied uit handen. Je zou kunnen zeggen dat we soms 'werknemer' zijn van een klant. Zo diep zitten we geworteld in het proces van bedrijven. We beheren de levensader. Eerlijkheid, adequaatheid en bijdetijdse kennis zijn onze sterke punten." iT2 maakte in de afgelopen twintig jaar grote ontwikkelingen mee en bleef op de been in de snel veranderende wereld van soft- en hardware. "Je kunt al niet meer spreken van veranderingen in de afgelopen tien jaar", merkt de directeur op. "Begin maar eens met twee jaar terug. Het werken op afstand – het thuiswerken en werken op een flexplek – is de grootste verandering. Daar kunnen we perfect in adviseren en leveren. Op dit moment werken er dagelijks meer dan 150 mensen op ons ASP systeem. Deze klanten hebben op locatie alleen een computer en printer nodig de overige zaken worden via onze ASP omgeving verzorgd. De nieuwste ontwikkelingen houden we bij. Dat verwacht ik ook van ons personeel. Het moet in het bloed zitten."

Vanaf 1 mei is iT2 gestart op de nieuwe locatie. Omdat het pand kaal werd opgeleverd is er ontzettend veel werk verzet om het kantoor op tijd klaar te krijgen. Nu geniet het personeel en vooral ook Eric en Bram van de plek en van het uitzicht, van het licht wat het pand binnen schijnt. Dat genieten kan tussen het werken door, want de iT2 trein dendert 'gewoon' voort.