Archief
Archief

Inwoners mogen meedenken over de dienstverlening in nieuwe gemeente

Politiek

Sint-Oedenrode - De gemeenten Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel bieden inwoners, instellingen en bedrijven de gelegenheid om mee te denken over de dienstverlening in de nieuwe gemeente Meierijstad. Dat kan door het invullen van een (digitale) enquête.

In de enquête komen vragen aan de orde als: 'moet de toekomstige gemeente Meierijstad inzetten op digitale dienstverlening?' En: 'Hoe wilt u betrokken worden bij gemeentelijk beleid?' De antwoorden op de vragen worden meegenomen bij de verdere ontwikkeling van de toekomstige  dienstverlening. Belangstellenden kunnen de enquête tot uiterlijk 18 mei  invullen via www.startvragenlijst.nl/dienstverlening. 

De gemeenteraden van Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel hebben besloten om per 1 januari 2017 samen te gaan in de nieuwe gemeente Meierijstad. Ook de provincie is akkoord met deze bestuurlijke en ambtelijke fusie. Het rijk moet nog definitief groen licht geven. Ondertussen wordt ambtelijk hard gewerkt aan het aaneen smeden van de drie organisaties.  Een visie op de dienstverlening van de nieuwe gemeente Meierijstad maakt daar deel van uit.