Kasper Tersmette (2e van links) en Koen van Kessel (2e van rechts) van TV Kienehoef poseren met Caren van Donzel, Erwin Steijaert en Joop van den Heuvel van de Hartstichting.
Kasper Tersmette (2e van links) en Koen van Kessel (2e van rechts) van TV Kienehoef poseren met Caren van Donzel, Erwin Steijaert en Joop van den Heuvel van de Hartstichting.

TV Kienehoef en Hartstichting staan stil bij mijlpaal

Verenigingen

De HartStichting Sint-Oedenrode heeft op een aantal plaatsen zogenaamde Hartboxen staan om op deze manier geld in te zamelen ter ondersteuning van Hart- en Vaatziekteonderzoek. Een van die Hartboxen staat inmiddels al enkele jaren in de kantine van de Tennis Vereniging Kienehoef met inkomsten die landelijk in de top 10 komen, zelfs de hoogste in de regio Zuid.

Woensdag 29 april stonden landelijke en regionale vertegenwoordigers van de Hartstichting stil bij het feit dat de Hartbox, die er nu al meer dan 5 jaar staat, meer dan 1000 euro aan inkomsten heeft opgeleverd voor dit goede doel. Er werd bij de overhandiging van deze symbolische cheque stilgestaan bij deze mijlpaal. Tersmette: "We zijn blij dat we op deze manier bij kunnen dragen. Dit past ook bij de manier waarop we actief bewegen, in de vorm van tennis, stimuleren. In deze box komen ook fooien die anders mogelijk naar de club gegaan zouden zijn, maar we vinden dat dit doel de steun verdient die het dan krijgt."

De overdracht van de cheque werd gevierd met een hapje, waarna weer teruggekeerd werd naar de tennisbaan om de calorieën weer kwijt te raken door een balletje te slaan. Het speciaal voor de gelegenheid gemaakte gebak werd daarna ook nog eens voor een kleine donatie aangeboden aan liefhebbers om zo de Hartbox meteen weer te spekken. De Hartstichting hoopt nog lang op deze box te kunnen rekenen.