De dodenherdenking vorig jaar.
De dodenherdenking vorig jaar.

Dodenherdenking in Sint-Oedenrode

Cultuur

Sint-Oedenrode - Ook Sint-Oedenrode herdenkt de oorlogsslachtoffers op maandag 4 mei. Nabestaanden, verzetsstrijders, ouderen en jongeren. Iedereen is van harte welkom.

Richtlijnen bij 4 mei
De Oranje Vereniging en de gemeente Sint-Oedenrode roepen alle inwoners op om de onderstaande richtlijnen op te volgen:
Van 18.00 uur tot  20.58 uur (zonsondergang) de vlaggen (zonder wimpel) halfstok hangen.
Langs de route tijdens de stille tocht  vanaf 19.30 uur, de soberheid van de tocht te respecteren.
Staken van muziek en activiteiten tussen 19.30 uur en 20.15 uur.
respecteren van de twee minuten stilte tussen 20.00 uur en 20.02 uur.

Programma
18.30 uur: Welkom op het Kerkplein onder begeleiding van het opleidingsorkest van Fanfare Nos Jungit Apollo en de Scouting Rooi.
18.45 uur: Onder begeleiding van het Sint Joris Gilde neemt iedereen plaats in de kerk. Een gebedsdienst wordt verzorgd door  Pastor Blom van de Odaparochie en Mevrouw Siertsema van de Protestantse gemeente. Kinderen krijgen diverse taken.
19.30 uur: Start "stille tocht". Het Sint Joris Gilde gaat voorop via het Kerkplein, de Markt en de Borchmolendijk naar het oorlogsmonument bij de Hambrug. Ceremonie bij het oorlogsmonument.
20.10 uur:  Speelt Fanfare Nos Jungit Apollo als afsluiting het Wilhelmus. Na afloop van deze herdenking worden leden van SV Fortuna '67 door iedereen uitgezwaaid. Zij vertrekken naar Wageningen, waar het bevrijdingsvuur wordt opgehaald. Dinsdag 5 mei zijn zij om 10.00 uur weer bij het monument en dragen zij het bevrijdingsvuur over aan de burgemeester.