Afbeelding

Daten met duurzame ideeën op eFFect Festival

Verenigingen

Wil jij jouw omgeving leefbaarder, groener en duurzamer maken en heb je hiervoor een goed idee of initiatief? 'Duurzame Dates' helpt deze initiatieven een stapje verder. Op 28 juni kan iedereen met een duurzaam idee op date gaan met andere bezoekers, experts en bedrijven tijdens het eFFect Festival aan de Gemeint 3 te Vlijmen. Duurzame ideeën worden ter plekke doorontwikkeld, zodat je er daadwerkelijk mee aan de slag kan gaan. IVN Brabant organiseert Duurzame Dates dit jaar op het eFFect Festival in Vlijmen.

Van meedenken tot meedoen Van duurzaam voedsel, duurzame energie, leefbaarheid, groen in de wijk, mobiliteit tot participatie en communicatie; alle initiatieven zijn welkom op de Duurzame Dates. Heb je advies nodig om jouw initiatief verder te helpen? Wil je dat er meegedacht wordt met een brainstorm? Heb je materialen of mankracht nodig? Zoek je een partner die je helpt jouw idee neer te zetten?'Duurzame Dates' brengt je dan op 28 juni in contact met experts en andere initiatiefnemers en bezoekers. Heb jij jouw idee al in de praktijk gebracht en wil je dit graag pitchen of demonstreren tijdens de Duurzame Dates? Ook dan ben je van harte welkom. Inspireer deelnemers die nog met een idee rondlopen en deel je kennis! Zo kun je jouw dienst of duurzaam product presenteren in de Ruilhoek, Reparatiehoek of Ontwikkelhoek. En natuurlijk moet er op een festival ook gedacht worden aan de innerlijke mens. Heb jij het recept voor een lekker duurzaam product dat je bezoekers wilt laten proeven? Reserveer dan een plekje in de 'Do it yourself eethoek'.

Meld je idee aan
Wil je meedoen met Duurzame Dates? Reserveer 28 juni dan in je agenda. Aanmelden kan via de website www.effectfestival.nl/duurzamedates. Wil je meer informatie, stuur dan een e-mail naar brabant@ivn.nl of bel met Joost Barendrecht van IVN, tel. 088-5003110.

Lokaal daten
Duurzame Dates wordt georganiseerd door IVN Brabant, in samenwerking met eFFect Festival, Streeknetwerk het Groene Woud en Provincie Noord-Brabant. De Duurzame Dates zijn een vervolg op Duurzame Dinsdag, waar duurzame ideeën uit heel Nederland worden aangeboden aan het kabinet. "Met de Duurzame Dates willen we op regionaal en lokaal niveau mensen koppelen. IVN ondersteunt duurzame initiatieven door te verbinden. Het is mooi als er matches, en misschien zelfs duurzame relaties ontstaan", licht Piet Duizer, regiodirecteur IVN, toe.