Dames MHC pakken volle winst

Sint-Oedenrode - Zondag 26 april stond in het teken van koningsnacht. Maar ook van de wedstrijd Rooi dames 1 tegen Zwart-Wit dames 1 uit Breda.

De uitwedstrijd was een behoorlijke domper. Daar werd namelijk in de laatste seconde met 2-1 verloren. Rooi wilde er thuis alles aan doen om te winnen. Ook deze week waren er weer twee talenten uit de jeugd met de dames op pas. Meike van de Laar en Noor Willemse moesten het team mede naar de overwinning schreeuwen. Het weer zat mee en de lijn was weer goed gevuld met alle trouwe supporters. Rooi startte wat rommelig aan de wedstrijd maar wist dit gauw te herpakken. Uiteindelijk forceerde het team een strafcorner die er via een hele mooie tip-inn van Loes van der Heijden in ging. Voorsprong. Het team wist echter dat ze wat lucht moesten krijgen door nog een doelpunt te maken. Dat lukte Iris van de Loo via een prachtige tip. Of toch niet? De scheidsrechter keurde het doelpunt af omdat Iris niet binnen de cirkel stond, maar was dit zo? De dames gingen met een ruststand van 1-0 de kleedkamers in en wisten wat hen te doen stond. Scoren en vasthouden.

Rooi was de tweede helft vele malen sterker en Zwart-Wit wist maar weinig kansen te creëeren. Via een mooie snel genomen bal van Karien Thielen forceerde Rooi opnieuw een strafcorner. Die Karien heel mooi in er doel wist te slaan. 2-0. De Rooise dames wisten dit vast te houden tot de laatste minuut met heel goed spel en fanatisme. De dames staan nu op een gedeelde vierde plek. Volgende zondag staat de uitwedstrijd tegen Geldrop op het programma. Deze ploeg speelt nog om degradatie dus het zal wederom een spannende pot worden. Hopelijk tot dan!