Rhode kreeg een late tegentreffer.

Rhode krijgt late gelijkmaker om de oren

Rhode moest zondag tegen een van de medekoplopers Boekel Sport winnen om in de race te blijven voor zowel de 3e periode als de titel. Vlak voor tijd leek dit ook te gaan lukken, want Rhode kwam toen op 1-0, maar Boekel Sport had hierop nog een antwoord en scoorde een paar minuten voor tijd de gelijkmaker.

Rhode had aan dat puntje niets, maar Boekel Sport leverde het toch de 2e plek op die waarschijnlijk recht gaat geven op de nacompetitie. Underdog Venhorst was de enige van de 4 koplopers dat wist te winnen en met nog een thuiswedstrijd tegen het al gedegradeerde Berghem Sport lijken zij uiteindelijk de kampioenstitel te gaan binnenslepen. Voor de rust waren de ploegen redelijk tegen elkaar opgewassen dat leverde een aardige pot op met veel inzet en de meeste kansen waren voor Rhode. In de 2e helft was Rhode de bovenliggende partij. De eerste kans was nog wel voor Boekel Sport, maar daarna waren er een aantal goede kansen voor Rhode. Een schot van Pieter Verbruggen ging net voorlangs, Joep van de Mortel schoot onderkant lat en Kyron Brus kon een vrije trap net niet verzilveren. In de 68e minuut tijd had de keeper van Boekel de nodige moeite met een afstandsschot van Martijn van Boerdonk. In de 75e minuut ging Simon vd Wetering op links goed door en legde de bal breed, terwijl hij misschien beter voor eigen succes had kunnen gaan. In de 78e minuut was het dan eindelijk wel raak. Uit een vrije trap van zo'n 20 meter schoot Roel Smeets de bal langs de muur in de uiterste hoek. Maar Boekel sport gaf zich nog niet gewonnen en scoorde in de 88e minuut de gelijkmaker. Uit een rommelige situatie bij een ingooi werd de bal voor het doel gegooid en in 2e instantie binnen geschoten, 1-1. In de extra speeltijd leek Rhode toch nog te krijgen waar het recht op had. Roel Smeets bracht Kyron Brus in stelling, maar zijn schot ging net naast. Komende zondag wordt de competitie afgesloten met de uitwedstrijd tegen Avesteyn dat in de strijd voor de nacompetitie voor degradatie is gewikkeld. Voor meer informatie zie www.rhode.nl