Afbeelding

Maar liefst zeven medailles voor Dioscuri

Sport

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 25 en zondag 26 april vonden in Eindhoven de Toestelfinales voor de niveau's D1, D2 en 4e divisie plaats en de Regiofinale voor de Instap D2.

Lisa van Leeuwen beet zaterdagochtend het spits af. Zij had zich geplaatst voor de toestelfinales brug en vloer. Met twee keurige oefeningen liet Lisa zien goed op haar plek te zijn in de categorie Instap D2. Niet voor niets stond ze dan ook op zondag in de Regiofinale. Een druk turnweekend dus voor Lisa. Ze plaatste zich niet voor de Districtsfinale, maar mag terugkijken op een prachtig eerste jaar als wedstrijdturnster.

Zaterdagmiddag was het bij de toestelfinales de beurt aan Janne Oerlemans en Evelien den Ouden, beiden Pupil I D2, en Amber Minten, Pupil I D1. Janne had twee toestelfinales, Evelien en Amber allebei drie. Janne en Amber turnden prima oefeningen, maar niet vlekkeloos. En dat is vereist om in de prijzen te vallen. Evelien lukte het op brug bijna, maar ze moest genoegen nemen met een 4e plaats. Evelien streed dapper door. En met succes! Na een prachtige vloeroefening mocht ze in haar laatste toestelfinale het zilver in ontvangst nemen.

Zaterdagavond kwamen in baan 1 de Pupillen II D1 en de Jeugd 1 D1-turnsters in actie. Julia van Hoof had zich voor twee toestelfinales geplaatst. Hoewel ze goed turnde zat een medaille er voor haar niet in. Ook Kaya van der Wijst lukte het in de balkfinale niet om een podiumplaatsje te bemachtigen. Ze moest een val na de handstand incasseren, waarmee haar kansen op een medaille waren verkeken. Amy Jones turnde in de brugfinale een sterke oefening, mét salto af. Haar oefening resulteerde niet in een medaille, maar ook Amy mag zeker trots zijn op wat ze heeft laten zien. Naast Amy stond Anouk van den Brand in de brugfinale. De brugoefening van Anouk werd door de jury met 13,750 pt beloond en dat bleek genoeg te zijn voor brons. En ook op sprong viel Anouk in de prijzen. Ditmaal zilver. Juul van Bogget wist er de derde kleur aan toe te voegen, het goud. Waar Juul op balk nog nét naast de medailles greep, deed ze dat op vloer allerminst. Juul turnde de vloeroefening van haar leven en kreeg terecht de gouden medaille omgehangen.

In baan 2 turnden tegelijkertijd de Junioren en Senioren Divisie 4. Myrne van den Eertwegh en Anneke Verwaard mochten beiden in twee toestelfinales uitkomen. Allebei lieten ze zien terecht in de toestelfinales te staan. Ze wisten hun oefeningen niet om te zetten in een podiumplek, maar kunnen beiden terugkijken op een geslaagd wedstrijdseizoen. Medaillekansen waren er zeker voor Ilse van der Heijden, die voor alle vier de toestelfinales had gekwalificeerd. In twee wist ze op het podium te belanden. Op balk behaalde Ilse knap het zilver en op sprong won ze goud. Ook de andere Junior-turnster van Dioscuri, Paula Verwaard, wist verrassend een medaille in de wacht te slepen. Vorige week werd ze nog als reserveturnster opgeroepen om deel te nemen aan de vloerfinale. Paula turnde een strakke vloeroefening en werd door de jury met maarliefst 11,000 pt beloond. Geheel onverwacht, maar meer dan verdiend, kreeg Paula trots de bronzen medaille omgehangen. En daarmee kwam de teller op 7 medailles voor Dioscuri.