MHC heren 1 speelt gelijk tegen nummer 2 Helmond

Na een dramatisch slechte wedstrijd vorige week tegen HOD waren de Rooise mannen gebrand op revanche en wilden ze laten zien dat ze niet voor niets in de 1e klasse spelen.

Het 2e geplaatste Helmond is een geduchte tegenstander maar in de eerste ontmoeting van dit seizoen wist Rooi de punten in eigen huis te houden. Winnen in Helmond op een waterveld, het geen MHC Sint-Oedenrode als enige club in de hele 1e klasse (48 clubs) niet ter beschikking heeft, leek een nagenoeg onmogelijke opgave. De hele week heeft coach Eugene Ficheroux (oud trainer Helmond) de mannen naar dit duel toe laten leven. Het was dan ook Tom van den Akker die na 2 minuten, uit een schier onmogelijke hoek, de 0-1 voor Rooi aantekende.

Het duurde ruim een kwartier voor Helmond met een antwoord kwam en de 1-1 op het bord liet plaatsen. Rooi kwam via een strafcorner van Piet van Eijndhoven weer op voorstand maar moest uiteindelijke toch de 2-2 ruststand te accepteren. Deze stand gaf een redelijk beeld weer van de wedstrijd. Helmond was technisch beter maar kon Sint-Oedenrode, dat slim speelde en veel arbeid leverde, ook niet op de knieën krijgen. De 3-2 voor Helmond leek de wedstrijd te beslissen maar uit een fantastische strafcorner scoorde Willem van der Heijden 7 minuten voor het einde de gelijkmaker. Helmond bleef zwaar drukken maar kon het winnende doelpunt niet afdwingen tegen een Sint-Oedenrode dat de wedstrijd op slot kon gooien. Het resultaat van deze uitslag is dat Helmond nog zal moeten strijden de tweede plaats vast te houden terwijl Sint-Oedenrode zich goede kaarten heeft verschaft om zich als nieuwkomer in de eerste klasse te handhaven. Komende week staat het reeds gedegradeerde Eindhoven op het menu. Als Rooi deze wedstrijd weet te winnen is de doelstelling, die dit jaar gesteld is, gehaald. Uw aanwezigheid komende zondag, bij deze laatste thuiswedstrijd, wordt zeer op prijs gesteld en het beloofd dan ook een hele gezellige zondagmiddag te worden.