In alle vroegte vertrekt de excursie
In alle vroegte vertrekt de excursie

Vroege vogelexcursie naar de Sort

Verenigingen

Sint-Oedenrode - Jaarlijks organiseert de Heem-natuurgroep uit Sint-Oedenrode een vroege vogelexcursie naar een natuurgebied. Dit jaar is dat "de Sort", gelegen in de Boskant, richting Liempde.

Deze vroege wandeling wordt gehouden op zondag 3 mei a.s. en het vertrek is al om 6 uur 's morgens vanaf de markt te Sint-Oedenrode. De Sort is gelegen rechts van de Scheeken en is sterk afwisselend met mooie populierenlanen, natte graslanden, omringd met struiken. Hier hoort en ziet men geregeld de nachtegaal. Dit is een van de plekjes waar jaarlijks nog de nachtegaal te horen is. Zou dat dit jaar ook zijn?

Er zijn oude eikenbossen met een rijke ondergroei van zwarte els, vlier en hazelaar. In deze eikenbossen hoor je de grote bonte specht roffelen, de kleine bonte specht is ook hier gezien. De bosuil is hier een vaste bewoner. De buizerd cirkelt dikwijls boven de boomtoppen. Op de rijkere bodems is een mooie plantenvegetatie te zien, waar ook aandacht aan wordt besteed.

Kom en ga mee genieten van de vogels en hun zang. Iedereen die van de natuur houdt is van harte welkom bij onze activiteiten. Trek wel stevig schoeisel of laarzen aan en vergeet de verrekijker niet. Tot 3 mei.