Vrijwilligers van de Speel-o-theek
Vrijwilligers van de Speel-o-theek

Speel-o-theek zoekt dringend vrijwilligers

Verenigingen

Sint-Oedenrode - De Speel-o-theek is net als een bibliotheek. Belangrijkste verschil is dat je er geen boeken, maar speelgoed leent. Om dat speelgoed uit te kunnen blijven lenen is de Speel-o-theek dringend op zoek naar vrijwilligers om de openingstijden die er nu zijn te kunnen handhaven.

Op dit moment runnen elf vrijwilligers de Speel-o-theek. Met veel kunst en vliegwerk lukt het hen om de Speel-o-theek drie keer per week open te houden. Dat is maandagavond, vrijdagochtend en zaterdagvoormiddag. "Maar als we deze openingstijden aan willen houden zouden er toch wel een paar extra mensen nodig zijn. Als die er niet komen, dan moeten we tijden gaan schrappen en dan komt van het één het ander", zo vertelt Wilma van der Linden.

Eerste oma
De vrijwilligers van de Speel-o-theek zijn meer dan enthousiast over het werk dat zij doen. "Ik was de eerste oma die hier vrijwilligerswerk deed", vertelt Bertie enthousiast. "Je zie hier juist veel opa's en oma's die speelgoed komen lenen. Dan is er toch elke keer als de kleinkinderen komen ander speelgoed en dat vinden ze leuk".

Voor Sjannie was het werk op de Speel-o-theek een zinvolle tijdsbesteding nadat zij met werken stopte. Rob ontdekte dat het vrijwilligerswerk heel nuttig was, toen hij voor zijn kinderen speelgoed kwam lenen. "Het werk is niet moeilijk en je bent altijd met zijn tweeën. Het belangrijkste dat we hier doen is controleren of het speelgoed dat mensen terugbrengen nog compleet is. Maar ook letten we erop dat het schoon wordt ingeleverd, want de volgende lener heeft ook graag schoon en compleet speelgoed", zegt Sjannie.

Ook Wii en X-box
De spullen die worden uitgeleend zijn voor de kinderen in de leeftijd van zes maanden tot zeg maar groep acht van de basisschool. Je vindt in de Speel-o-theek dan ook duploblokken, puzzels en spellen voor alle leeftijden. Maar ook een X-box of Wii kan worden geleend en dat is natuurlijk inclusief spellen.

Ook vrijwilliger worden?
Mensen die interesse hebben om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij de Speel-o-theek kunnen altijd een keer binnenlopen. De openingstijden zijn maandag van 18.30 tot 20.00 uur. Op vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur en zaterdags van 10.00 uur tot 12.00 uur. Maar de tijden dat vrijwilligers worden ingezet is in overleg.

Zelfs als iemand maar één keer per maand tijd heeft is die al welkom. De Speel-o-theek vind je in Odendael bij de ingang aan de Neulstraat bij de huisartsenpraktijk. Maar op de speelgoedmarkt tijdens Koningsdag kunt u ook kennismaken met de Speel-o-theek. Natuurlijk mogen mensen ook een mail sturen naar speelotheekrooi@hotmail.nl