KV Nijnsel wint van VIOS

Het begin verliep wat moeizaam, de eerste aanval kwam van VIOS en werd meteen benut (0-1). De verdediging van VIOS stond op zijn plaats, waardoor tien minuten voorbij gingen, voordat er gescoord werd. Het werd gelijk 1-1. Nijnsel zette meteen weer een goede aanval op, waaruit een strafworp werd toegekend. Deze benutte Sandra Verhagen en ze bracht Nijnsel op voorsprong.

De aanval kreeg wat meer ruimte om te schieten en scoorde vlot naar de 3-1. Vervolgens werden er aan beide kanten veel schoten gemist. In de 26e minuut weet VIOS dan toch van grote afstand te scoren (3-2) en geeft Nijnsel een minuut later een strafworp weg. De ploegen komen weer gelijk. Nijnsel pakt nu door, beweegt veel in de ruimte, waardoor het kansen krijgt tot schieten. Het wordt net voor rust nog 5-3. De tweede helft speelde Nijnsel het eigen spelletje beter en wist door twee afstandsschoten de score uit te bouwen tot 7-3. Daarna leek VIOS er overheen te gaan, 7-5, waarna Nijnsel weer een voorsprong nam en uitliep tot 9-6. Tot 10 minuten voor de eindtijd bleef Nijnsel de bovenliggende partij en had nog steeds de voorsprong (10-7). De uit club kroop weer wat dichterbij waardoor de laatste minuten spannend werden. Rust bewaren en het eigen spel spelen heeft uiteindelijk gezorgd voor de winst en deze belangrijke punten. Eindstand 10-9.