Odisco wint in slotminuten

Odisco speelde afgelopen zondag tegen de Eyckelkorf uit Bergeijk. De enige tegenstander waar buiten van verloren is. Odisco moest dus alles geven om deze wedstrijd te winnen.

Door wat afwezigen begon Odisco met 2 B speelsters op de bank, Iris van Heeswijk en Evi van Galen. Odisco begon fel aan de wedstrijd speelde aanvallend goed en wist dan ook binnen 7 minuten op 2-0 te komen via Joke van Gils en Myrthe van Heereveld. Verdedigend stond het weer goed maar door het missen van kansen kon Eyckelkorf bij blijven. 10 minuten voor tijd was de stand 4-4. Myrthe van Heereveld en Lisa Wouters maakte de doelpunten. 5 minuten voor tijd wist Odisco via Joke van Gils toch de voorsprong te pakken 5-4. Helaas moest Joke hierna het veld verlaten met een blessure en maakte Evi van Galen haar debuut.

In de rust werd de dames verteld veel zuiniger met de kansen om te gaan. Het spel was goed maar de afmaak moest beter worden. Na Rust werd het vrij snel 5-5. Maar na 10 minuten maakte Lisa Wouters weer 6-5. Odisco miste nu veel kansen en met nog 24 minuten op de klok werd de stand 6-6. Het verdedigende vak stond nu als een huis en gaf niks weg. Aanvallend werden de kansen niet afgemaakt waardoor 5 minuten voor tijd de stand nog 6-6 stond. Ook Iris van Heeswijk werd nu ingebracht en mocht haar debuut maken. De tegenstander kreeg nu een strafworp, deze werd gelukkig gemist en Odisco strafte dit af door meteen te scoren via Marieke van Heeswijk. Het restant van de wedstrijd werd keurig uitgespeeld door Odisco. Eindstand 7-6. Odisco pakte vandaag 2 belangrijke punten en met nog 2 wedstrijden te gaan heeft het alles nog in eigen hand. Zondag speelt Odisco bij hekkensluiter ELKV in Etten-Leur om 11.00 uur.