Bas Verhagen
Bas Verhagen

Succes voor Rooise BMX'ers

Sport

Zaterdag werd in Schijndel een interclub wedstrijd verreden. Hier deed een aantal Rooise rijders zeer succesvol aan mee.

Lex Veldt (Boys 12 jaar) werd in de manches 2-1-2 en hij won de finale. Ook Jelle van Delft (Boys 14 jaar) kreeg de pedalen zeer goed rond. Hij won al zijn manches. In de finale was hij als vierde uit het starthek weg om daarna aan een zeer goede inhaalrace te beginnen. Net voor de laatste bocht lag hij nog op een tweede plaats, maar door zeer scherp in te sturen kon hij ook de laatste man nog pakken en kwam zo heel knap als winnaar over de finish.

Op zondag 19 april werd in een zonovergoten Berlicum de tweede AK wedstrijd van het seizoen verreden. Lex Veldt reed in de open klasse 10/11 jaar. In de manches werd hij 3 x derde, hij won de kwartfinale en in de halve finale werd hij 8e. Bij de Boys 12 jaar reed hij in de manches 4-4-2 en werd in de kwart 5e. Kyro van Schijndel kwam in de open klasse uit bij 12/13 jaar. Als één van de jongste rijders kon hij toch goed meekomen met de grote. Hij reed in de manches 5-3-4, in de kwartfinale werd hij 5e, niet voldoende voor de halve finale. Bij de Boys 12 jaar werd hij in de manches 4-3-3, in de kwartfinale werd hij 3e en met een 4e plaats in de halve finale plaatste hij zich voor de A-finale, waarin hij 3e werd.

Bas Verhagen reed in de open klasse 10/11 jaar. In de eerste manche werd hij 2e, de tweede en derde manche won hij. In de kwartfinale werd Bas 2e en met een 3e plaats in de halve finale plaatste hij zich voor de finale waarin hij 6e werd. Bij de Boys 12 jaar werd hij in de manches 8e en 3e, in de laatste manche viel hij. Jelle van Delft reed in de open klasse bij 12/13 jaar. Hij werd in de maches 3x vierde, won de kwartfinale en werd 6e in de halve finale. Bij de Boys 14 jaar kwam hij helaas niet verder dan de manches, hij werd hierbij 5-6-5.